Op reis door Ethiopië in 15 schitterende foto's!

Op reis door Ethiopië in 15 schitterende foto's!

Vorig artikel Volgend artikel

In maart van dit jaar was ik in Ethiopië: een prachtig land waar je makkelijk kunt rondreizen en waar het toerisme nog niet zo massaal is. Vooral de natuur is overweldigend: uitgestrekte landschappen, bergtoppen van boven de 4.000 meter en een actief lavameer!

Rondreis door Ethiopië

Vanuit Addis Ababa zijn we direct naar Mek’ele gegaan. Mek’ele ligt in het noorden van Ethiopië en het is het vertrekpunt voor een avontuurlijke trek naar de Danakil woestijn: the hottest place on earth aldus een BBC-documentaire. Mek’ele is een relatief rustige stad en prettig om aan de Ethiopische sfeer te wennen.


Het kwik in de Danakil woestijn stijgt soms tot wel 50°C. Ooit lag de Danakil woestijn onder de zee, maar door de vulkanische activiteit is het gebied nu droog komen te liggen. Een groot deel van de woestijn bestaat uit een zoutmeer en zoutwinning is voor de lokale bevolking in Ethiopië (de Afar) een belangrijke bron van inkomsten. Iedere dag wordt in de brandende zon zout uitgehakt en per kameel of ezel naar de stad vervoerd. Op de laatste avond maakten we de klim naar Erta Ale. Dit is een van de drie actieve lavameren ter wereld en werd vroeger ook wel de poort van de hel genoemd. Als je het lavameer ziet, dan begrijp je wel waarom!

Vanaf Mek’ele zijn we vervolgens naar Debark gereisd, van waaruit je de Simien Mountains kunt beklimmen, het dak van Afrika. Het Simien Mountains National Park heeft veel exotisch wildlife waaronder de zeldzame Walia ibex en de gezellige Galeda apen.

onderweg-naar-Mek’ele
Onderweg naar Mek’ele
locals-in-Mek’ele
Locals in Mek’ele
vrouwen-in-Mek’ele
Lokalen markt in Mek’ele
busje-in-Mek’ele
Grappig busje in Mek’ele
onderweg-naar-danakil
Onderweg naar Danakil
Danakil-woestijn-zoutmeer
De Danakil woestijn
zout-uithakken-Danakil-woestijn
In de brandende zon wordt zout uit de Danakil woestijn gehakt
zout-danakil
Zout wordt vanuit Danakil per kameel naar de stad gebracht
Erta-Ale
Het lavameer van Erte Ale
galeda-apen
Galeda apen in Simien Mountains NP
simien-mountains
Simien Mountains National Park
ethiopië-simien-mountains
Zo mooi, de Simien Mountains!

Eten en drinken in Ethiopië

Ethiopië is het land van de koffie! Een kopje ‘buna’ bestel je op iedere hoek van de straat en de Ethiopiërs nemen hun koffie serieus. Een traditionele koffieceremonie duurt al gauw een uur en je krijgt er als het goed is lekkere popcorn bij. Het nationale gerecht in Ethiopië is Injera, een zurige giga-pannenkoek geserveerd met allerlei sausjes, groenten of stoofvlees. En eten doe je met je handen, jummmm!

Wij eindigden onze reis in Hawassa (ook wel Awasa), een stad zo’n 5 à 6 uur rijden ten zuiden van Addis Ababa. Deze stad is vernoemd naar het gelijknamige meer en je kunt hier ultiem relaxen. De boottocht naar ‘hippo island’ is een beetje afzetterij, maar dat mag de pret niet drukken. Om het meer zijn heel veel mooie vogels en in een nationaal park in de buurt kun je zebra’s spotten. Hawassa heeft overigens ook een grote lokale markt die een bezoekje waard is!
buna-ethiopië
In Ethiopië drink je een buna
Hawassa
Het meer van Hawassa
hippo-island-Hawassa
Hippo Island in het meer van Hawassa

Door: Sanne Mulder.

Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies