Zomer18.06.2013

Het Portugees villaleven van Topic Travel


Een villa in Vilamoura, dat klinkt lekker. En hoewel er uitstekende hotels en appartementencomplexen in deze zonovergoten Portugese kustplaats te vinden zijn, gaat er eigenlijk ook op vakantie niets boven een eigen huis. Vinden wij tenminste.

Vila Rosinda van Topic Travel, is zo’n huis. Schoon, modern, van alle gemakken voorzien. Geheel vrijstaand, ligt het ook nog eens aan een rustige weg; zo rustig, dat die doodlopend lijkt te zijn. Wat we horen vanuit onze ligstoelen, is het ruisen van de wind door de coniferen, het gekwetter van blauwe eksters, de roep van uilen, en in de verte soms een blaf van een hond. Verder niets.

Vaatwasser

Maar wat is een villa zonder een overdaad aan ruimte. Vila Rosinda telt drie slaapkamers en ja hoor, natuurlijk: twee badkamers. Het kan maar handig zijn voor de onverwachte gast. Handig is ook die keuken met alles wat je eigenlijk thuis ook hebt: een vaatwasser, oven magnetron en zelf een apart washok. Het villa-leven dus.

Andere pluspunten zien wij vooral in de airco’s in alle kamers en gratis toegang tot WIFI, al is het via een dongel; raadpleeg eerst de instructies, anders zit je na een dag al zonder.

Barbecueën

Buiten smeekt het zwembad om een spontane plons. Eromheen, op de houten vlonders, staan comfortabele ligbedden gereed om nadien de zon te vangen en eventueel een tukje te doen. Barbecueën kan op twee plaatsen: vlak naast het huis en aan de andere kant van het zwembad, in een windluwe ruimte met een gezellige houten tafel en stoelen. Kaarslicht erbij, vinho in het glas en de avond kan niet stuk, ervoeren we iedere dag. Sterren kijken en dromen maar!

Dakterras

Denk je dat je alles gehad en gezien hebt, dan valt je blik terloops op een trapje aan de zijkant van de villa. Eenmaal naar boven geklauterd, sta je op een groot dakterras met 360 graden uitzicht. Wat een gevoel van ruimtelijkheid. Voor liefhebbers is dit ook de plek voor maximale blootstelling aan de zon; bikini uit? Niemand die het ziet. Dat is op de begane grond wel anders. De heg is zo laag dat voorbijgangers je kunnen zien, maar we zitten gelukkig aan die feitelijk doodlopende weg.