Recover maaltijd: home made pasta pesto

Recover maaltijd: home made pasta pesto

Vorig artikel Volgend artikel

Carnaval is altijd zo’n feestje wat er heel hard inhakt, na een aantal dagen geleefd te hebben op alles wat ongezond is, was het gister tijd om weer eens lekker te koken. Dit keer haalde ik de Italiaanse sferen de keuken in en maakte zelf pesto. Zoveel mogelijk vers om de vitamines aan te vullen.

Je boodschappenlijstje deel 1:

Basilicumplant
Stuk Parmezaanse kaas (kan ook uit een zakje)
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Pijnboompitjes

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik nooit echt kook met precieze hoeveelheden en gewichten. Dus pesto op gevoel. Stop zo’n 2 volle handen basilicumblaadjes in de blender. Hier voeg je de twee teentjes knoflook en zo’n 40 gram Parmezaan aan toe en dat meng je met een flinke scheut olijfolie.

Ook de pijnboompitjes voeg je toe aan het geheel, maar voordat je ze gaat mengen moeten ze even geroosterd worden. Hierdoor komt de notige smaak beter tot zijn recht. Laat de pitjes wel even afkoelen voordat je ze in de blender stopt.

Hierna mix je het geheel tot een mooi glad smeersel en voeg je peper en zout toe naar je eigen smaak.

Italian_pesto

Je boodschappenlijstje deel 2:

Ui
Verse spaghetti
Kastanje champignons
Rode paprika
Mini tomaatjes in 3 kleuren
Reepjes gerookte kip

Bij deze pesto maakte ik verse spaghetti, met een uitje, champignons, paprika, tomaat en gerookte kip. Fruit het uitje even op hoog vuur en voeg hierna de champignons en paprika toe. Op het laats de gerookte kip toevoegen en als finishing touch de rauwe tomaatjes.

Bon appetit!

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies