Met Transavia binnen 4 uurtjes in het Marokkaanse Marrakech!

Met Transavia binnen 4 uurtjes in het Marokkaanse Marrakech!

Vorig artikel Volgend artikel

Vroeger en eigenlijk nog steeds kan ik me kostelijk vermaken in de fata morgana van de Efteling. Het feit dat ik Marrakech zou gaan bezoeken was dus echt een feestje! Vanaf Rotterdam Airport ben je met Transavia in ongeveer 3,5 uur in de Marokkaanse stad Marrakech. Na een korte stop bij ons prachtige Riyadhotel vlakbij het beroemde plein Jemaa el Fna was het tijd om Marrakech te ontdekken en hoe kan dat beter dan door lekker te eten ;-)

Het plein Jemaa el Fna is bruisend. Het is er druk en overal gebeuren er bijzondere dingen. Zo zitten er slangenbezweerders, verhaalvertellers en worden er op verschillende plekken spelletjes gespeeld. Daarnaast staan er talloze kraampjes waar je heerlijk kunt eten. Lange tafels met banken rondom worden bezet door gezellige mensen die allemaal heerlijk aan het eten zijn. Veel kleine gerechtjes en gekleurde schaaltjes worden opgediend. Olijven, spiesjes met kip en lam, verschillenden soorten groenten en natuurlijk brood. In Marokko is brood de basis voor elke maaltijd en daar zijn ze dan ook ware chefs in ;-)

 Een lekker wijntje of biertje is hier natuurlijk niet te krijgen, maar mocht je nou echt niet zonder alcohol kunnen, in enkele bars en de luxere restaurants en hotels kun je alcoholische dranken krijgen.

Tip: als de bediening naast je gewone bestelling nog extra gerechtjes op tafel zet, zijn deze voor eigen kosten. Heb je dus genoeg, stuur de gerechten dan gelijk terug.

Hamam:

Door de invloed van de Romeinen zijn de badhuizen niet meer weg te denken. In Marrakech heb je hamams in allerlei soorten en maten. In de luxe hotels vind je superdeluxe badhuizen, maar de badhuizen die de locals bezoeken zijn toch echt een stuk anders.

Mannen en vrouwen worden strikt gescheiden en als een badhuis maar één ruimte heeft, zijn er dagdelen voor de mannen en dagdelen voor de vrouwen. Het idee van een traditioneel badhuis is dat je zelf je emmertje, zeep en scrupspulletjes meeneemt.

Je begint in de warmste kamer achter in het badhuis waar de wassing begint, hierna ga je naar een andere kamer waar de temperaturen lager zijn, dit net zo lang tot je bij de laatste kamer komt. Meestal zijn het er een stuk of 4. Geloof het of niet, maar in de kelder van de hamam zit een man die elke ochtend om 5 uur begint met het opwarmen van de kamers.

Leuk weetje: 

De locals die zelf niet in het bezit zijn van een oven kunnen speciale stoofpotten met vlees brengen en deze in de ovens van de hamam laten gaar stoven. Dit is tevens een leuk zakcentje voor de stoker van de hamam.

Verbaal en non-verbaal:

Een groot voordeel tijdens een bezoek aan Marrakech heb je als je de taal spreekt, maar ook als je een woordje Frans kunt spreken. Veel Marokkanen spreken een aardig woordje Frans, helemaal in de toeristische gedeeltes. Spreek je geen van beide talen, ook geen probleem. Met handen, voeten en een beetje Engels kom je al een heel eind.

Breakfast_Marrakech
Overzicht_Marrakech

Proef meer Marrakech en bekijk ons fotoalbum!

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies