De leukste stedentrips voor foodies

De leukste stedentrips voor foodies

Vorig artikel Volgend artikel

Dol op eten én dol op reizen? Dan zijn dit de ideale tips voor jou! We hebben drie steden op een rijtje gezet waar je als foodie helemaal tot je recht komt en in een paar dagen jezelf helemaal rond kunt eten. Dat je voor culinaire hoogstandjes ver van huis moet is niet de regel. Dit lijstje bewijst zelf het tegendeel! Brussel, Lille en Florence, allemaal makkelijk te bereiken met de auto vanuit Nederland.

1.Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en ook een beetje van de Europese Unie, maar je kan er ook gigantisch lekker eten en genieten van de Belgische cultuur. Het culinaire leven van Brussel draait maar om een paar dingen: chocolade, bier, wafels en de Vlaamse frieten natuurlijk. In Brussel vind je bij de Grote Markt een chocolademuseum. Hier leer je alle ins- en outs over dit heerlijke goedje waar vele vrouwen verslaafd aan zijn. In Brussel kun je ook naar het Delirium Café, dit café schenkt ongeveer 2.400 verschillende soorten bieren. Voor een bijzonder drankje ga je dus naar dit cafeetje. Als je het café uitkomt kun je gelijk het kleine zusje van Manneke Pis bewonderen, Janneke Pis staat namelijk tegenover dit café.

delirium cafe brussel
Het Delirium Café in Brussel met 2.400 soorten bieren op de kaart!

2. Lille

Lille ligt in het noorden van Frankrijk en zo'n twee uur rijden vanuit Nederland. Ideale afstand dus voor een uniek dagje weg. Op het moment dat je je in Lille begeeft heb je niet direct het idee dat je in Frankrijk bent. Als je de afslag ook mist doordat je er geen Lille maar Rijsel ziet staan, ben je vast niet de eerste die dit overkomt. Doordat deze stad voor lange tijd bij België heeft gehoord heeft het daar nog veel van weg. Veel benamingen zijn ook nog steeds in het Nederlands. De inwoners van de stad kunnen met een beetje moeite ook een klein beetje Nederlands praten.

Lille is daarbij ook nog eens op culinair gebied heel erg leuk. De stad heeft vele leuke restaurantjes en barretjes. De regio waar Lille in ligt is ook een van de meest culinaire regio's van Frankrijk. In de restaurantjes in de stad kun je veel verschillende streekgerechten eten, zoals waterzooi, Ratte du Toquet (een langwerpige aardappel), witlof en waterkers.

Lille - place du theatre
Het Place du Théâtre midden in Lille. Het middelpunt van het bruisende stadscentrum.

3. Florence

De Florentijnen eten het hele jaar door graag bonen, vooral in de simpele keuken. Vers eten is voor de Florentijnen ook heel erg belangrijk. Ieder seizoen heeft dus zijn eigen specialiteiten. In het voorjaar vind je hier veel tuinbonen, artisjokken en asperges. In de zomer worden er veel tomaten, komkommers en courgettes gegeten. In het najaar zijn er voornamelijk paddenstoelen, porcini en eekhoorntjesbrood. En in de winter zijn er veel verschillende kolen en distels. Wat er het hele jaar door wordt gegeten zijn witte bonen, vers of gedroogd. En overal worden veel kruiden gebruikt door de maaltijden. Maar wil je voor de typische Italiaanse keuken gaan dan zit je ook in Toscane hartstikke goed. Pizza's en pasta's vind je in overvloed in deze stad en kun je overal eten.

Pizza
Pizza, pizza en nog eens pizza in Toscane!
Lilian Lauwerijssen

Lilian studeert Journalistiek in Tilburg. Verder is ze dol op reizen, fotografie, gadgets en chocoladekoekjes. Parijs is haar favoriete stad en ze droomt...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies