Boarden van een vliegtuig kan véél sneller

Boarden van een vliegtuig kan véél sneller

Dit is de snelste manier

Vorig artikel Volgend artikel

Het wachten op vliegvelden is een van de nadelen van veel reizen, en helemaal tijdens het boarden. Welke stoel ik ook heb, ik wacht altijd zo lang mogelijk met instappen. Het liefst ga ik als laatste pas naar binnen, want dat wachten in de slurf en in het gangpad is niet mijn ding. Het is soms ook zwaar ongemakkelijk, wanneer de mensen voor je alle tijd nemen om hun handbagage op te bergen en zich te installeren. De manier waarop we boarden is verre van effectief, het kan sneller. Véél sneller.

De volgorde van het boarden van een vliegtuig is in veel gevallen hetzelfde. Business class passagiers mogen als eerste, want die betalen het meeste. Daarna gaat het per rijnummer waar de ene luchtvaartmaatschappij ervoor kiest om vooraan te beginnen en de andere om achteraan te beginnen, maar de meeste mensen beginnen na de business class passagiers met dringen en duwen. Netjes op je beurt wachten is er vaak niet bij.

Er zijn eigenlijk vier manieren om een vliegtuig te boarden:

  • van achter naar voor
  • in willekeurige volgorde (of bijvoorbeeld op volgorde van inchecken)
  • van buiten naar binnen (dus de stoelen aan de raamkant eerst, daarna richting het gangpad)
  • willekeurige volgorde, op willekeurige stoelen

Wat het meest effectief is zie je in deze video.

De meest snelle en dus ook effectieve methode blijkt de laatste te zijn: laat passagiers in willekeurige volgorde instappen en laat ze gaan zitten waar ze willen. Southwest is blijkbaar de enige luchtvaartmaatschappij die dit doet en hiermee een hoop tijd - en dus veel geld - bespaart. Welke luchtvaartmaatschappij durft dit voorbeeld te volgen?

Marloes de Hooge

Marloes is founder van Travelvalley en werkt daarnaast als tekstschrijver. Naast reizen is hardlopen haar grote passie. Haar favoriete vakantiebestemming...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies