
Een ballonvaart op zich is al bijzonder, maar wordt extra spectaculair als je met de CuliAir meevaart. De CuliAir is een ballonvaart waar je van meesterkok Angélique Schmeinck ook nog eens een meesterlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt. Het meest bijzondere is nog wel dat de maaltijd bereidt wordt met de hete lucht van de ballon zelf!
Op 1 oktober 2011 is de eerste ballon gaan varen. Wil je ook zo'n bijzondere ballonvaart meemaken? Dat kan voor zowel groepen als individuen. Er is plaats voor 12 personen. Wat betreft de arrangementen heb je volop keus: dineren bij zonsondergang, een exclusief champagneontbijt bij zonsopkomst én van nacht-ballonvaart tot Oostenrijkse Alpenvaart.
Je begrijpt dat zoiets unieks niet goedkoop is. Voor € 395 koop je een los ticket, maar dan krijg je wel een vijfgangen diner, een wijnarrangement, een kookboek en dus de ballonvaart. Voor zo'n bijzondere ervaring zeker het geld waard.
Route en locatie
Over de route en de locatie zegt CuliAir het volgende: "Onze ervaring is dat het Midden en Oosten van Nederland, door gunstige wind en -weers omstandigheden, de meest vaarbare dagen geeft. De route en de afstand van de Culiair ballonvaart zijn afhankelijk van de wind en de windrichting. We leggen tussen de tien en veertig kilometer af."

Marloes is editor in chief van Travelvalley. Auteur van Bucketlist Reizen en Bucketlist Stedentrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Mail:...