Vliegen20.06.2013

Winnaarsgevoel door koffer als eerst op de bagageband!


Bij de nooduitgang zitten, lekker eten of een lege stoel naast je. Wat maakt jouw vliegreis aangenamer? Skyscanner deed onderzoek naar de kleine ‘ overwinningen’ die een reis aangenamer maken.

Het onderzoek onthult dat de koffer als eerste op de bagageband zien verschijnen het grootste triomfgevoel teweegbrengt bij internationale reizigers. 49% vindt dat dit meewerkt bij het hebben van een perfecte vliegreis.

Nederlandse reizigers hebben een andere voorkeur. Meer dan 46% geeft aan dat het hebben van geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig zorgt voor het winnaarsgevoel. Op twee komt ook bij de Nederlanders de koffer als eerst op de bagageband terugvinden. En nummer drie wordt gekenmerkt door geen huilende baby’s aan boord. Als eerst aan boord gaan zonder priority pass en ongemerkt extra bagage meenemen zorgen niet voor het winnaarsgevoel en maken de vakantie niet meteen tot een succes.

Top 5 ‘kleine overwinningen’ voor Nederlanders:

1. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig

2. Koffer komt als eerste op de bagageband

3. Er zijn geen huilende baby’s aan boord

4. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren

5. Wegkomen met te zware koffer

Top 5 ‘kleine overwinningen’ internationaal:

1. Koffer komt als eerste op de bagageband

2. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren

3. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig

4. Er zijn geen huilende baby’s aan boord

5. Wegkomen met te zware koffer

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!