Ibiza

Ibiza staat bekend als party-eiland nummer één en dat is absoluut terecht. Op Ibiza kom je voor de allerbeste feestjes met de beste DJ's van over de hele wereld. Maar... dit prachtige Spaanse eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar feesten! Ibiza heeft schitterende stranden op onontdekte plekken, heel veel goede restaurants om heerlijke te genieten van de Spaanse keuken en een heleboel kleine stadjes die een bezoek zeker waard zijn.

De andere kant van Ibiza

Het is met name 'de andere kant' van Ibiza die dit eiland zo bijzonder maakt. Weg van alle feesten en drukte heeft Eivissa een heleboel schitterende plekjes die je absoluut wilt ontdekken. Met name de noordkant van het eiland is prachtig en heeft schitterende rustige strandjes en fijne dorpjes die nog niet door het massatoerisme zijn overgenomen.

Tips voor een vakantie naar Ibiza

Wil je het eiland écht ontdekken, en niet alleen maar op je strandbedje blijven liggen, dan helpen deze tips je om een hele fijne vakantie te hebben op Ibiza!

  • Huur een auto. Het eiland is té groot om met een scootertje te ontdekken. Dat is natuurlijk wel leuk, maar een auto is net iets comfortabeler omdat het van noord naar zuid best wel een eindje rijden is.
  • Probeer het hoogseizoen te vermijden: misschien een inkopper, maar in het voor- en najaar is het al super lekker weer op Ibiza en heb je het eiland 'wat meer voor jezelf'.
  • Ga minimaal één keer naar een discotheek. Het is en blijft toch party-eiland nummer één, de feestjes zijn ongelofelijk goed. Daar moet je dus zeker weten een keer bij geweest zijn.
  • Dagje Formentera: blijf niet alleen op het eiland Ibiza, want een klein stukje verderop ligt misschien wel het mooiste eiland van de Middellandse Zee: het prachtige Formentera!
Meer tips over een vakantie naar Ibiza en Formentera, de leukste hippiemarkten, de mooiste stranden en de leukste restaurants om te eten vind je allemaal hieronder!