Lifestyle19.09.2017

5000 jaar wereldgeschiedenis op één poster


heel tof voor aan de muur

Op Kickstarter kwam ik dit project tegen: een poster met daarop 5000 jaar aan wereldgeschiedenis. En dat dus op één poster. Heel tof voor aan de muur!

5000 jaar geschiedenis

Het is natuurlijk onmogelijk om alles wat er de afgelopen 5000 jaar op aarde gebeurd is samen te vatten in één plaat. Maar deze maker heeft wel een poging gedaan en is daar heel goed in geslaagd. De wereldgeschiedenis op deze poster begint 3000 jaar voor Christus en laat je alle grote heersers en koninkrijken zien die de aarde gekend heeft. De tijdlijn loopt door tot de eeuw waarin we nu leven.

De poster is gemaakt door de Canadees Matt Baker, de oprichter van usefulcharts.com. Op deze website kun je nog veel meer leuke, informatieve en overzichtelijke kaarten vinden van bijvoorbeeld de Griekse mythologie of de geschiedenis van Europa, Canada en de Verenigde Staten.

Volgens Baker zijn er wel eerder pogingen ondernomen om de wereldgeschiedenis visueel weer te geven, maar waren deze kaarten vaak te veel gefocust op Europa, terwijl er in andere delen van de wereld ook belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

De poster heeft een afmeting van 60 * 90 cm en wordt gedrukt met milieuvriendelijke materialen. Op Kickstarter is ‘ie iets goedkoper (17 USD) dan op de website, dus als je ‘m wilt bestellen dan is het slim om dat daar te doen. In oktober 2017 worden de posters geleverd, dat is dus al bijna.

5000 jaar wereldgeschiedenis op \u00e9\u00e9n poster
5000 jaar wereldgeschiedenis op één poster

Foto header: Aris Suwanmalee – Adobe Stock.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.