Algemeen31.05.2011

Vrouwen zijn luier en mannen zijn chagrijnig op vakantie


strand1.JPG
strand1.JPG

Reisgraag.nl deed in de eerste 4 maanden van 2011 via internet onderzoek onder 356 respondenten en vroeg hoe ze over gedrag van vakantiegangers denken en legde hen bovendien enkele stellingen over hun eigen gedrag voor. 

Van de ondervraagden geven zowel de mannen, 61%, als de vrouwen, 59%, aan thuis en op vakantie niet vaak chagrijnig te zijn. Daarbij zijn 36% van de vrouwen op vakantie minder chagrijnig dan thuis t.o.v. 29,7% van de mannen. 4,7% van de mannen zegt meer chagrijnig op vakantie te zijn t.o.v. thuis; maar 2,6% van de vrouwen zegt dat bij hen dit het geval is. Het merendeel van de leeftijdsgroepen 16 t/m 25 jaar (52%) en 26 t/m 35 jaar (53%) zegt op vakantie minder chagrijnig te zijn dan thuis. Daarnaast geven zij aan op vakantie nooit chagrijniger te zijn dan thuis, terwijl een kleine groep van mensen vanaf 36 jaar wel voor deze optie heeft gekozen. Ook geven de respondenten aan zowel thuis als op vakantie niet snel stress te hebben. Maar daarbij valt wel op dat mannen (11%) op vakantie iets sneller in de stress schieten dan vrouwen (3%). En vooral jongeren (16 t/m 25 jaar), maar liefst 61%, zijn op vakantie een stuk minder snel gestrest dan thuis.

Er zijn meer vrouwen dan mannen die op vakantie minder actief zijn; 32,5% van de vrouwen zegt minder actief te zijn op vakantie t.o.v. 24,9% van de mannen.

Avatar foto
Adriaan de Visser

Adriaan is Channel Insights & Category Manager bij Bacardi Nederland, en heeft al veel van de wereld gezien in Europa en de Verenigde Staten. Next destination: rondreizen in Azië.