De 5 beste bakkers van Parijs

De 5 beste bakkers van Parijs

Dit zijn de vijf winnaars van de Grand Prix de la Baguette

Vorig artikel Volgend artikel

Dat brood in Parijs lekkerder smaakt dan thuis is niet zo gek. De Parijse bakkers hebben een kunst gemaakt van het bakken van baguettes. Er is ook veel verschil tussen de bakkers in Parijs. Ben je voor een stedentrip in the city of love dan wil je natuurlijk het lekkerste Franse stokbrood eten dat de stad te bieden heeft. Gelukkig is er de 'Grand Prix de la Baguette de la Ville de Paris' de verkiezing van de beste bakker in town. Dit zijn de 5 beste bakkers van Parijs!

1. Antonio Teixeira - Délices du Palais

Voor de tweede keer op rij komt de winnaar uit het 14e arrondissement (in het zuiden van de stad). Antonio Teixeira won de Grand Prix de la Baguette 2014 en is de beste bakker die de stad heeft. Grappig is dat Antonio een Portugees is, die de kunst van baguettes maken als beste onder de knie heeft. De winnaar mag de premier een jaar lang van stokbrood voorzien. Antonio won ook al in 1998 en mocht toen stokbrood leveren aan Jacques Chirac.

2. Christian Vabret - Au Petit Versailles du Marais

De Marais is niet alleen een van de leukste wijken van Parijs, hier vind je dus ook een top 5 bakker. Au Petit Versailles du Marais vind je in een zijstraatje van Rue de Rivoli. Neem je metrostation Saint-Paul dan hoef je nog maar een klein stukje te wandelen.

3. Ali Ben Kadher - La Montmartoise

Eigenlijk staan de nummer 2 en 3 op een gedeeld tweede plaats, maar er moet iemand op 2 en op 2 staan. Wij hebben La Montmartoise op de derde plaats gezet. Een bezoek aan de Sacré Coeur combineer je met een stokbroodje halen bij Ali Ben Kadher.

4. Benjamin Turquier - 134 RdT

Turquier wordt niet alleen geprezen om zijn stokbrood, maar zeker ook om zijn croissants (waarvoor hij ook al eens een award heeft gekregen). Voor de derde keer haalt hij in de Grand Prix de la Baguette de top 10. Continue kwaliteit dus, bij 134 RdT. Deze bakkerij vind je in de buurt van de République.

5. Naceur Ben Habhab - Au Pain d’Autrefois

Als je toch onderweg bent naar 134 RdT kun je net zo goed ook bij bakker Naceur Ben Habhab een stokbroodje gaan proeven. Beide bakkers zitten vlak bij elkaar. Vergeet hier ook niet om een paar macarons mee te nemen, want ook die koop je bij Au Pain d’Autrefois.

Marloes de Hooge

Marloes is founder van Travelvalley en werkt daarnaast als tekstschrijver. Naast reizen is hardlopen haar grote passie. Haar favoriete vakantiebestemming...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies