Algemeen10.06.2015

10 innovaties die de hotelkamer van de toekomst móet hebben


Er zijn in een doorsnee woonkamers steeds meer innovatieve technologieën te vinden, zo worden woonkamers tegenwoordig aangekleed met slimme thermostaten, automatisch bestuurbare lampen en is er interactie met je telefoon mogelijk door je hele woning. Starwood hotels zien echte woon- en slaapkamers als inspiratie voor hun hotelkamers, mensen moeten zich er thuis kunnen voelen, en halen deze ontwikkelingen ook in hun hotelketens tevoorschijn. De hotelkamer van de toekomst bestaat niet meer uit een simpel bed, een tv en een badkamer. De hotelkamer van de toekomst heeft veel meer! Een kijkje in de toekomt: met onderstaande ontwikkelingen is Starwood hotels aan het testen, en wie weet zie je ze de komende jaren wel verschijnen!

1. Volledige integratie van smartphones

Een uitgebreide koppeling met je mobiele telefoon is natuurlijk de eerste logische stap op weg naar de hotelkamer van de toekomst. De deur openen, de temperatuur of de lichten aanpassen, wakker worden met licht: je doet het allemaal via je smartphone. Het koffiezetapparaat stel je natuurlijk ook in met je telefoon, waardoor er bij het wakker worden een vers bakje gezet is.

De deur van je hotelkamer maak je open met je smartphone
De deur van je hotelkamer maak je open met je smartphone

2. Botlr: de elektrische butler

Een tandenborstel vergeten? Of schone handdoeken nodig? De Botlr is een robot die je komt brengen wat je maar nodig hebt, hij komt het vanaf de receptie zelf naar je kamer brengen. Ben je tevreden over de Botlr? Je geeft ‘m een fooi in de vorm van een tweet.

3. Slimme vloerbedekking

RFID-technologie zal het mogelijk maken om te communiceren met behulp van licht in de vloeren. Je zult in het donker makkelijk de weg kunnen vinden van je bed naar de badkamer, of van de lift naar je eigen kamer.

Botlr: de elektrische butler
Botlr: de elektrische butler
Digitale kookboeken
Digitale kookboeken

4. Uitgebreid mediasysteem

Bekijk je favoriete series of films verder op TV, in combinatie met een Apple TV. Muziek van je telefoon is door middel van Bluetooth ook door heel je hotelkamer te beluisteren.

5. Touchscreen kookboeken

Niet iedere hotelkamer heeft natuurlijk een keuken, maar de kamers in de Elements hotels hebben dat wél. Digitale kookboeken maken het wat makkelijker om zelfs iets lekkers klaar te maken. Met behulp van deze digitale kookboeken zal het koken nog eenvoudiger worden.

6. Virtual reality fietstochten

Geen zin om op een echte fiets te stappen om een bestemming te verkennen? Straks kun je wellicht gebruik maken van virtual reality fietstochten. Kies je bestemming, zet een Oculus Rift op en trappen maar.

De smart mirror om bijvoorbeeld licht te bedienen
De smart mirror om bijvoorbeeld licht te bedienen

7. Bestuur de lampen vanaf de spiegel

Spiegels in de hotelkamer van de toekomst hebben een touchscreen-knop om de lichten in de badkamer in te stellen. Iets meer licht nodig? Met een druk op de spiegel wordt dit geregeld.

8. Twee TV’s bij je bed

Ruzie over wat je wilt kijken op tv? Iedere hotelkamer heeft normaal gesproken maar één tv, maar in de toekomst worden er dat misschien wel twee. Zodat jij en je partner niet meer hoeven te kiezen wat er op TV gekeken wordt. Doordat je twee TV’s, en ook twee headsets hebt, kun je zelf kiezen wat je wilt kijken.

9. Smart mirrors

Bekijk het laatste nieuws of het actuele weer terwijl je je klaarmaakt voor deze touchscreen spiegel. In de toekomst zal je deze wellicht zelfs met je eigen telefoon kunnen koppelen, om ook je mail te lezen, ook weer op de spiegel.

10. Design zonnepanelen

Mooie zonnepanelen die in elke kleur of patroon gemaakt kunnen worden, gemaakt in partnerschap met Sistine Solar. Geen lelijke blauwe of zwarte schermen meer. Hotelgasten kunnen bij deze panelen zitten om hun apparaten op een ecologische manier op te laden. Het goede nieuws is dat deze bijzondere zonnepanelen momenteel al gebruikt worden in Dallas bij het Element Dallas Forth Worth Airport hotel.

Onder de zonnepalen kun je apparaten opladen
Onder de zonnepalen kun je apparaten opladen

Deze ontwikkelingen klinken wellicht als toekomstmuziek, maar een aantal van deze mooie ontwikkelingen worden zelfs al gebruikt. Zo is de Botlr, de robot-butler al in gebruik in twee Aloft hotels in Silicon Valley. Welke van deze concepten mogen van jou direct ingevoerd worden?