Algemeen30.09.2014

Reizen anno 2024: hotelkamer op maat en op vakantie in de ruimte


Reizen door de toekomst is jammer genoeg niet mogelijk, maar we kunnen wel een blik werpen óp de toekomst om te kijken wat er de komende jaren gaat veranderen. Reiszoekmachine Skyscanner deed onderzoek naar ‘The Future of Travel 2014’ en heeft inmiddels het derde en laatste deel van de onderzoeksresultaten gepubliceerd. In het derde deel gaat het vooral om de bestemming: wat zijn de reisbestemmingen van de toekomst?

Ruimtereizen

Voor reizen anno 2024 hoeven we niet meer alleen op aarde te blijven. We zagen al een paar jaar geleden dat er gewerkt wordt aan reizen naar de ruimte, en in 2024 is dit de normaalste zaak van de wereld. Dan reizen we om de wereld heen als we een ruimtereis maken, en genieten we van uitzicht op de indrukwekkende aarde van buitenaf. Het gaat niet om een reisje dat ‘even snel de ruimte ingaat en weer terug’, maar om reizigers echt te laten genieten in de nieuwe omgeving. Een ruimteresort waar je een wellnessbehandeling krijgt in een spa zonder zwaartekracht behoort tot de mogelijkheden. Commerciële luchtvaart naar de ruimte kan een hoop betekenen voor reizigers. Waar nu de reis naar Australië of Nieuw-Zeeland een lange reis is, kan dat door de ruimte straks wellicht in 2,5 uur. Tijdsgrenzen worden doorbroken en reizen kan sneller dan ooit. Over 10 jaar is ruimtereizen ook beter betaalbaar voor een grotere groep mensen, nu is dat nog maar voor een heel klein groepje.

Onderwaterhotels bestaan al een tijdje, maar ook de onderwaterwereld wordt groter. Bouwgrond is duur, maar onder water zijn er volop kansen. Denk aan een onderwaterspa en tuinen en zwembaden onder water.

De hotelkamer van 2024: overnachten op maat

In 2024 zullen hotelkamers op maat te maken zijn, de technologische ontwikkelingen gaan daarbij helpen. Zo bepaal je aan de hand van een app wat je voor temperatuur op de kamer wil, stel je de kracht van de douchestraal in en staan de juiste films voor jou klaar. Kussen met ingebouwde elektronica geven je een massage en maken je wakker wanneer het moet. Lichtboxen zijn aanwezig om rekening te houden met jouw jetlag en het douchewater is voorzien van extra vitamine D. Dingen die je vergeten bent, zoals een tandenborstel, kun je met een 3D printer zelf uitprinten.

Wil je meer weten over reizen in de toekomst, lees dan ook een blik op de vliegvelden en vliegtuigen anno 2024.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.