Vakantiedeals15.08.2014

Ride sharing: goedkoop reizen tussen steden


Met BlaBlaCar samen reizen naar dezelfde bestemming

Het fenomeen ride sharing wordt steeds populairder. Ride sharing houdt in dat je op een goedkope manier reist tussen twee steden door mee te rijden met iemand anders. Dat kan bijvoorbeeld met Blablacar.nl. BlaBlaCar is een forum dat bestuurders en reizigers met elkaar in contact brengt om zo de kosten voor een autorit samen te kunnen delen. Stel je dus voor dat je van plan bent om vanaf Amsterdam naar Parijs te rijden, dan kun je aanbieden dat mensen voor 25 euro met jou mee mogen rijden – of wat voor prijs je daar ook zelf aan hangt. Dat is voor de meerijders lekker goedkoop, en voor jou een vergoeding voor de kosten van brandstof en tol.

Via ride sharing ben je veel goedkoper op je bestemming dan wanneer je reist met bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. De Thalys is namelijk best wel prijzig als je een weekendje naar Parijs wil met je geliefde. En kies je ervoor om met het vliegtuig naar Parijs te gaan, dan is dat ook niet altijd heel veel sneller in verband met wachttijden op het vliegtuig. Met ride sharing kun je op ieder moment van de dag weg en jij bepaalt zelf wat je ervoor over hebt. Je kiest namelijk zelf de auto uit. Zo zie je wie de bestuurder is en of er gerookt mag worden in de auto. Parijs blijkt overigens ook een populaire bestemming te zijn van Nederlandse BlaBlaCar-reizigers, zo blijkt uit de cijfers.

Wanneer je met de auto naar Parijs wilt is ride sharing een goedkope manier van comfortabel reizen. Bestuurders bieden een rit aan en als passagier kun je hierop reageren als je dezelfde kant op wil. Niet alleen binnen Nederland wordt gebruik gemaakt van ride sharing, maar ook over de grens worden veel routes gereden.

Leuk aan ride sharing is dat je zo goedkoop reist en ook nog nieuwe mensen leert kennen. Zeker als je wekelijks dezelfde route in je eentje moet afleggen dan is dit concept een uitkomst.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.