`

Vakantiedeals05.11.2020

Kosten rondreis West-Amerika: wat kost zo’n rondreis?


Ben jij van plan om een rondreis te maken door West-Amerika? Het is een regelrechte droomreis, met tal van hoogtepunten. De Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley National Park, San Francisco, Yosemite National Park en Zion National Park. Er is zoveel moois te zien én te doen! Maar wat kost een rondreis door West-Amerika? Wil je je vooraf voorbereiden op de kosten voor deze rondreis, dan is het goed om je te verdiepen in de prijzen van vluchten, accommodaties, activiteiten en eten en drinken in Amerika. Wij hebben alle kosten voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet waar je aan toe bent én hoe je geld kunt besparen op deze droomreis!

Rondreis West-Amerika kosten

De kosten voor een rondreis door West-Amerika kunnen flink uiteenlopen. In feite kun je deze reis zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Je hebt namelijk zelf in de hand wat je wilt uitgeven aan de vluchten, de accommodaties en de huurauto. Daarom hebben we alle kosten voor een rondreis door West-Amerika voor je uitgesplitst.

Kosten vliegticket West-Amerika

De kosten voor een vliegticket naar West-Amerika kunnen sterk uiteenlopen. Een vlucht wordt goedkoper wanneer je deze lang van tevoren boekt én wanneer je bereid bent over te stappen. Een rechtstreekse vlucht naar San Francisco of Los Angeles is namelijk duurder dan een vlucht via Londen, New York of een andere stad in Amerika. Met een overstap kun je soms wel honderden euro’s besparen. Je kunt, als je goed zoekt en overstapt, voor ongeveer 400 euro retour vliegen. Houd ook zeker alle aanbiedingen, zoals de werelddealweken van KLM in de gaten. Ook daarmee kun je flink besparen op de kosten voor een vliegticket. Het is dus goed om ruim van tevoren te boeken als je de kosten voor een vliegticket naar West-Amerika enigszins laag wilt houden.

Kosten huurauto rondreis West-Amerika

De kosten voor een huurauto om een rondreis door West-Amerika te maken hangen met name af van het soort auto dat je kiest. Amerikanen rijden over het algemeen graag in auto’s die een stuk groter zijn dan de auto’s waar wij in Europa in rijden. Grote SUV’s en pick-ups zijn uiteraard duurder om te huren dan een sedan. Voor twee weken betaal je ongeveer 500 euro voor een compacte auto. Wil je de kosten voor een huurauto voor een rondreis door West-Amerika laag houden? Ga dan voor een relatief kleine auto. Daarmee kun je nog steeds heel veilig en comfortabel veel kilometers afleggen, maar ze zijn een flink stuk voordeliger om te huren. Ook is het slim om een compleet verzekerde auto te huren, zoals bijvoorbeeld bij Sunny Cars. Zo kom je nooit ter plaatse voor onaangename verrassingen en extra kosten te staan.

Kosten overnachten in West-Amerika

De kosten voor overnachten in West-Amerika hangen af van jouw persoonlijke voorkeur en het beschikbare budget. Het is heel normaal om in West-Amerika te overnachten in een motel, dat zijn goedkope hotels langs de kant van de weg. Voor een motel betaal je gemiddeld zo’n 50-75 dollar per nacht. Uiteraard zijn er ook volop luxe hotels te vinden. Het is dus maar net hoeveel geld je er aan uit wil geven. Kamperen is natuurlijk ook een optie, al zijn campings in nationale parken zeer geliefd en in het hoogseizoen alsnog vrij prijzig.

Kosten eten en drinken in West-Amerika

Eten en drinken in West-Amerika is over het algemeen net zo duur als in Nederland. Sommige dingen zijn zelfs een stuk voordeliger: flesjes water bij de benzinepomp en fast food bijvoorbeeld. Wil je de kosten voor eten en drinken in West-Amerika laag houden, dan is het slim om een koelbox te kopen voor in de auto, en inkopen te doen bij bijvoorbeeld supermarkt Wallmart. In de supermarkt betaal je de laagste prijs voor eten en drinken en dat is uiteraard voordeliger dan iedere maaltijd nuttigen in een restaurant of koffiebar. Je betaalt er natuurlijk in dollars, dus houd wel de wisselkoers dollar-euro in de gaten, zodat je weet hoeveel geld je aan eten en drinken in Amerika uitgeeft.

Kosten activiteiten / uitstapjes West-Amerika

Wil je je voorbereiden op de kosten voor activiteiten en uitstapjes in West-Amerika, zoek dan online alvast naar de prijzen voor entree voor bijvoorbeeld de nationale parken. Kijk ook goed naar hoeveel national parken je wil bezoeken, want bij een x-aantal parken wordt het voordeliger om een jaarkaart te nemen dan losse entree te betalen.

Voor vertrek al inzicht krijgen in de kosten voor activiteiten en uitstapjes in West-Amerika is het gemakkelijkst van alle kosten die je voor deze rondreis gaat maken, omdat je deze online op kunt zoeken. Je weet exact wat je hieraan kwijt zult zijn.

Overige kosten rondreis West-Amerika

Bij overige kosten West-Amerika moet je bijvoorbeeld denken aan ESTA, een verplichte reistoestemming die je nodig hebt om in Amerika een rondreis te mogen maken. Die kun je online aanvragen en daar moet je voor betalen. De prijzen lopen flink uiteen. Via de officiële ESTA-website van de Amerikaanse overheid is dat het goedkoopst. Daar betaal je 14 dollar. Zorg er wel voor dat je deze een aantal weken voor de reis al aanvraagt, dan ben je zeker op tijd.

Tip: Houd er ook rekening mee dat in Amerika in winkels de prijzen exclusief belasting worden genoemd. Bij de kassa komt er vaak nog een sales tax bij, waardoor je iets meer moet betalen.

Besparen op kosten rondreis in West-Amerika

Besparen op kosten in West-Amerika is het makkelijkst door je van tevoren goed in te lezen in alle kosten die op je pad gaan komen, en te bepalen wat je exact uit wilt geven. Door bijvoorbeeld potjes te maken met een dagbudget wat je ter plaatse nog uit wilt geven.

Het kan in veel gevallen ook goedkoper zijn om een kant-en-klare rondreis door Amerika te boeken, dan alle onderdelen (vlucht, hotel, auto, activiteiten) los te boeken. Die prijzen kun je heel eenvoudig vergelijken door offertes op te vragen bij verschillende reisaanbieders.

Kosten rondreis West-Amerika financieren

Heb je het geld om deze reis te maken niet voorhanden, dan kun je overwegen om een lening af te sluiten. Ga je geld lenen, zorg dan wel dat je altijd een vergelijking maakt, zodat je niet onnodig te veel rente betaalt. Wil je de kosten voor een rondreis door West-Amerika financieren? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een doorlopend krediet.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.