Algemeen15.08.2014

How the sun sees you: video over wat zonlicht met jouw huid doet


En waarom je zonnebrandcrème zou moeten gebruiken

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat ze goed voor hun huid moeten zorgen. De schade die zonlicht toebrengt aan de huid is gigantisch. Ook al weten we eigenlijk wel hoe het zit, toch laten we ons steeds weer verleiden om lekker in de zon te gaan liggen ‘bakken’. Teksten als “ik verbrand niet zo snel” en “anders word ik nooit bruin” hoor je vaak genoeg tijdens een dagje zwembad of strand. Om maar eens aan te geven hoe schadelijk zonlicht nu eigenlijk is, moet je dit filmpje eens bekijken: How the sun sees you.

In deze video ‘How the sun sees you’ zie je hoe de zon jou ziet. Dan mag je misschien denken dat je een hele gave huid hebt, onder UV-licht ziet er dat een stuk anders uit. Bizar is ook om het verschil te zien tussen kinderen en volwassenen. Iedereen wordt met een hele gave huid geboren en dat blijkt ook wel als je de huid van kinderen onder UV-licht ziet. Bij volwassenen ziet het er soms echt bizar uit. 

Zonnebrandcrème: waarom je het zou moeten gebruiken

En dan komt het moment waarop de proefpersonen uit dit filmpje zonnebrandcrème gebruiken en nogmaals onder het UV-licht gaan staan. Het resultaat is verbluffend. Dan pas zie je de kracht van zonnebrandcrème en zie je ook het nut ervan in om dat vanaf nu trouw te gaan gebruiken. 

De video is ongelofelijk populair en is inmiddels al anderhalf miljoen keer bekeken. 

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.