Parijs

Parijs is een stad met vele gezichten, maar deze wereldstad staat vooral bekend om haar romantiek. Parijs is echt de stad van de liefde en pakt je helemaal in met haar charme. Daardoor voel je jezelf hier direct thuis! Nog nooit een stedentrip naar deze stad gemaakt? Zet die dan maar heel hoog op je bucket list, want hier moet je een keer geweest zijn! Neem je geliefde mee en ontdek deze stad!

Stedentrip Parijs

Parijs is ook onze favoriete wereldstad, en daarmee de perfecte stad voor een stedentrip, om een heleboel redenen. Op gebied van cultuur kom je hier absoluut niets te kort, de stad barst van de culturele hotspots en musea. Op culinair gebied zul je zeker ook verwend worden, want hier vind je een aantal van de beste restaurants ter wereld! En je komt er natuurlijk ook om te shoppen, want het is en blijft modestad nummer één. 

Praktische tips

  • Het is ongeveer 4-5 uur rijden met de auto, met de trein ben je er nog veel sneller.
  • Je kunt de stad heel goed te voet ontdekken, maar misschien nog leuker is het huren van een fiets.
  • Cultuur hoort erbij in deze stad, vergeet niet om een museum te bezoeken. Je hebt hier volop keus! Het Musée du Louvre is een aanrader, al kan het er wel behoorlijk druk zijn!
  • Goedkoop reizen in de stad doe je met de metro, daarmee ben je ook nog eens super snel aan de andere kant van de stad. Taxi's zijn overigens ook niet duur hier.
  • Dit is een van de beste steden ter wereld om te shoppen, dus maak daar in ieder geval wat tijd voor vrij!

Hier vind je dan ook alles over een bezoek aan deze bijzondere stad. Zo komen onder andere de leukste bezienswaardigheden van de stad voorbij, de mooiste en leukste musea en de de beste adresjes om te shoppen. Daarbij geven we je ook een heleboel tips voor de lekkerste plekjes om te eten en drinken en de leukste plekken om te overnachten. Kortom: een heleboel handige tips voor een onvergetelijke stedentrip. 

Parijs is een stad die je een keer gezien moet hebben, en waar je ongetwijfeld de tijd van je leven zult hebben. Alles weten over deze stad? Ga er dan eens lekker voor zitten, en lees onze artikelen over deze wereldstad!