`

Vliegen01.06.2012

Brussels Airlines vliegt in stijl naar New York


Brussels-Airlines-5814.jpg
Brussels-Airlines-5814.jpg

Brussels Airlines vliegt vandaag voor het eerst in haar geschiedenis naar New York. Om de nieuwe route kracht bij te zetten, komt de Belgische luchtvaartmaatschappij naar buiten met ruim honderd New York Ambassadors. Deze cabin crew leden en luchthavenmedewerkers worden uitgedost in een elegant rood uniform dat ontworpen werd door het Belgische modemerk xandres. Eerder werd ook al een compleet vernieuwde cabine voorgesteld.

De allereerste vlucht van Brussels Airport naar New York JFK is een historische moment voor Brussels Airlines. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze gebeurtenis extra in de verf wordt gezet. De honderd New York Ambassadors die ze hiervoor inzetten, zullen naast een vuurrood kleedje ook beschikken over een “I’ll take Manhattan”-tas, die de boodschap meer dan duidelijk maakt. Zij zullen de vluchten naar de Big Apple promoten tijdens hun dagelijkse contacten met de passagiers.

Het speciale New York-kleedje werd ontworpen door het toonaangevende Belgische modemerk xandres, dat al tien jaar garant staat voor de uniformen van de Brussels Airlines-medewerkers. Het resultaat werd een trendy en strak ontwerp, met een knipoog naar de vervlogen pionierstijden van de luchtvaartindustrie. De toevoeging van een rode trenchcoat, rode lakschoenen en een bijpassend sjaaltje zorgen tot slot nog voor de kers op de taart.

brusselsairlines.png
brusselsairlines.png

Ook de heren van Brussels Airlines kregen voor deze gelegenheid een nieuwe look aangemeten. Hun uniform kreeg een nieuwe snit, aangevuld met een nieuwe das die ontworpen werd door Bellerose. De schoenen werden dan weer vernieuwd door het Belgische Ambiorix.

Als leuke afsluiter gunde Brussels Airlines ons ook een blik op het vestimentaire boodschappenlijstje van de luchtvaartmaatschappij. Zo worden er jaarlijks gemiddeld 1100 blazers, 1200 broeken, 850 rokken, 4600 blouses en 1100 sjaaltjes aangekocht voor de vrouwelijke medewerkers. Voor de mannelijke personeelsleden zijn dat maar liefst 5000 hemden, 800 vesten en 1600 broeken. Indrukwekkend lijstje, niet?