5 foodtips voor je citytrip naar Parijs

5 foodtips voor je citytrip naar Parijs

Vorig artikel Volgend artikel

Parijs staat bekend als stad van de liefde en we weten inmiddels: liefde gaat door de maag. Parijs barst van de leuke bistro's en restaurants. Een tijdje geleden was ik in Parijs met Atout France en het Frans Bureau voor Toerisme om de leukste foodtips te verzamelen voor jullie.

Geen foodgerelateerde tip, maar wel een tip die ik jullie graag wil meegeven: ga met de Thalys naar Parijs. Vanaf Amsterdam sta je in iets meer dan drie uur en een kwartier op het station Gare du Nord in Parijs. Ik reisde zelf vanuit Rotterdam en dan duurt het maar twee uur en veertig minuten. Ideaal!

1. Restaurant Bachaumont

Dit is zo'n typisch restaurant waar je geen toeristen ziet zitten, maar alleen hippe en jonge Fransen. Bij Restaurant Bachaumont kun je terecht voor een lekkere lunch of diner. Een voorgerecht en een hoofdgerecht kost 24 euro, evenals een hoofdgerecht en een dessert. Een driegangenmenu kost 29 euro. Super betaalbaar dus! Je mag Restaurant Bachaumont niet verlaten zonder een lekkere cocktail in de bar te hebben gedronken.

Adres: 18 rue Bachaumont, Parijs (2e arrondissement)

restaurant-bachaumont
Een kijkje in de open keuken!
IMG_1156
Heerlijk toetje: millefeuille.
IMG_1150
Niet alleen heerlijk eten: ook de entourage van het hotel en restaurant Bachaumont is helemaal af!

2. Le Cordon Bleu

École Le Cordon Bleu is een van de meest prestigieuze gastronomische opleidingen ter wereld. Oorspronkelijk Frans, maar tegenwoordig is Le Cordon Bleu over de hele wereld te vinden. Je kunt bij Le Cordon Bleu opleidingen volgen die negen maanden duren (en zo'n 50.000 euro kosten), maar je kunt bijvoorbeeld ook een macaron workshop van drie uur volgen. Dit kost je dan 110 euro. Leuk om te weten: alle lessen bij Le Cordon Bleu worden in het Frans gegeven. Er is altijd een Engelse vertaler aanwezig.

IMG_0374
Wij kregen een cooking demonstration.
IMG_0381
En daarna mochten we het natuurlijk ook opeten.

3. Les Fables de la Fontaine

Wil je eten in een betaalbaar Michelin sterrenrestaurant in Parijs? Ga dan naar Restaurant Les Fables de la Fontaine. Dit restaurant heeft één Michelin ster en voor 70 euro heb je Carte Blanche, een menu bestaande uit zes gerechten. Les Fables de la Fontaine is geen stijf Michelin restaurant. De bediening is erg vriendelijk en is wel in voor een grapje. Les Fables de la Fontaine is een visrestaurant, dus daar moet je wel een liefhebber van zijn.

IMG_1329
Oesters met jelly van groene appel.
IMG_1332
Carpaccio van zalm.
les-fables-de-la-fonteine
Garnaal in een krokant jasje.

4. Rungis International Food Market

Rungis International Food Market is de grootste versmarkt ter wereld en ligt net iets onder Parijs. De markt bestaat al sinds de 10e eeuw. Toen bevond Rungis zich in het centrum van de stad, maar na een tijdje werd het te klein om de vraag van het bedrijfsleven tegemoet te komen. Op Rungis werken iedere dag zo'n 13.000 mensen. Het complex is dan ook mega groot. Er zijn vijf 'werelden', bestaande uit tientallen loodsen: vis, vlees, groente en fruit, zuivel en bloemen. Sommige hallen, zoals de vishal, openen al om 2 uur 's nachts. Rungis is dé plaats waar cateraars, restaurants, supermarkten en andere professionals hun inkopen komen doen. Over prijzen wordt er onderhandeld en je mag er alleen komen als je heel veel inkopen doet.

Wij mochten een kijkje nemen hoe het eraan toegaat op Rungis. Dat betekende: héél vroeg uit bed, want om half 5 ochtends werden we opgehaald. De tour begint om 5 uur en je wordt meegenomen naar de verschillende loodsen. Erg indrukwekkend om te zien en bovendien heel bijzonder! Overal is eten en staan mensen te onderhandelen. Het is mogelijk om een groepstour te boeken en dat zou ik echt aanraden! Dit is een plaats waar je niet zo snel komt. Oké, je moet vroeg opstaan, maar het is het waard! En daarna krijg je een ontzettend uitgebreid ontbijt met allerlei heerlijke dingen. Let wel: heb je niet zo'n sterke maag of ben je vegetariër? Je wordt ook meegenomen naar de vleeshallen (waar slagers hun inkopen doen) en daar zou je van kunnen schrikken.

IMG_0472
De bloemenmarkt begint om 5.00 uur en 80 procent van de bloemen komt uit Nederland.
IMG_0485
Een van de twintig groente- en fruithallen.
IMG_0506
De zuivelhallen van Rungis zijn ook enorm!

5. Exotic street food tour met 716

Er worden een heleboel street food tours georganiseerd in Parijs. Meestal kom je dan langs de bekende highlights van Parijs, zowel cultureel gezien als op culinair gebied. Denk aan de Eiffeltoren in combinatie met macarons en croissants. Niks mis mee, maar de Exotic street food tour met 716 was heel bijzonder en anders. We kregen een tour van Guillaume Le Roux die ons meenam naar de Barbès. Hier waan je je niet langer in de toeristische drukte van Parijs, maar hier zie je heel duidelijk de Afrikaanse invloeden terug. Guillaume nam ons mee naar een zaak waar je een warm broodje met kikkererwten (Sandwich of Garantita) voor 2 euro kunt kopen. Adres: 49, boulevard de la Chapelle. We aten frietjes met vlees en groenten bij Djerba Casher. Adres: 76 rue Myrha. Als toetje dronken we Turkse muntthee met een zoet gebakje bij Délices d'Elksour (2 Rue de la Goutte d'Or) en daarna liepen we door naar een plaatselijke bierbrouwer: Brasserie de la Goutte d'Or (28 Rue de la Goutte d'Or). Verder bevindt zich in deze wijk ook Marché Barbès, een markt met Afrikaanse specialiteiten. Een twee uur durende tour kost 50 euro per persoon.

IMG_1373
Een tour door Barbès.
IMG_1417
Turkse thee met een zoet taartje.
IMG_1422
Bier proeven bij Brasserie de la Goutte d'Or.
Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies