Algemeen12.12.2012

Bijzondere hotelkamers scoren in de verkiezing mooiste hotelkamer van Nederland


Het zijn de hotelkamers die afwijken van een reguliere kamer, die scoren in de verkiezing van de mooiste hotelkamer van Nederland. Als winnaar in deze verkiezing is namelijk het voormalige regeringsvliegtuig in Teuge (Gelderland) uit de bus gekomen. Op de tweede plaats staat de presidential 3D Wellness suite van hotel Reehorst in Ede en op de derde plaatst staat de themakamer Jungle suite van het Van der Valk hotel in Vianen. De verkiezing werd georganiseerd door de website Hotelkamerveiling.nl.

bijzondere_hotelkamers
bijzondere_hotelkamers

De winnaar: regeringsvliegtuig in Teuge

In de provincie Gelderland vind je het vliegveld Teuge. Direct aan het platform staat een oud regeringsvliegtuig dat is omgetoverd tot een luxe hotelsuite. De vliegtuigsuite ontving ruim 2700 van de in totaal 9747 uitgebrachte stemmen. Het interieur van de vliegtuigsuite werd ontworpen door Marjolein Garritsen die dit afstudeerproject realiseerde voor haar opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. De ‘hotelkamer’ is 37 meter langeen voorzien van een Auping bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infrarood sauna, een lounge gedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens voorzien van blue ray DVD spelers, minibar, vaatwasser en inbouw koffiezetapparaat.

Schermafbeelding 2012-12-12 om 10.50.10

Ondernemer Ben Thijssen haalde het toestel in 2009 vanuit Duitsland naar Nederland en liet de cabine volledig strippen en ombouwen tot een super-de-luxe suite voor twee personen. Het vliegtuigsuiteproject werd mede gefinancierd door de Provincie Gelderland en de Europese Unie. Het toestel werd gebouwd in 1960 en heeft dienst gedaan als regeringsvliegtuig voor DDR politici en kende onder meer Erich Honecker als een van de passagiers. Tussen 1964 en 1986 werd het op vakantiebestemmingen als Cuba, Rusland, China en Vietnam ingezet door de Oost-Duitse reisorganisatie Interflug. Tot 2007 fungeerde het toestel als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke.

Schermafbeelding 2012-12-12 om 10.50.18

Een overnachting inclusief ontbijt kost 350 euro voor twee personen. Een gastvrouw brengt je ’s ochtend ontbijt ‘aan boord’.

De tweede plaats: presidential 3D Wellness suite van hotel Reehorst (Ede)

Deze hotelkamer bevat alles wat je bij een presidentiële hotelsuite zou verwachten: luxueuze wellness met privé stoomsauna met led verlichting en aromatiseur, de Cleopatra Jacuzzi met 18 massage jetstreams en de speciale grote Rainshower met rondom 6 massagejets. Uiteraard is de hotelsuite voorzien van 3D Smart TV met Blueray speler, Nespresso coffeemaker en de goed gevulde bar.

Schermafbeelding 2012-12-12 om 11.11.13

De derde plaats: Jungle suite van het Van der Valk hotel in Vianen

Na een overnachting in een échte jungle lijkt dit ons zeker de moeite waard. Om eens te kijken of dit het gevoel van een echte jungle kan evenaren 🙂 Vast niet, maar ook deze hotelsuite ziet er heerlijk comfortabel uit, voorzien van alle luxe.

Schermafbeelding 2012-12-12 om 11.06.09 

Avatar foto
Bart Teulings

Bart is fotograaf en gek op reizen. Zijn favoriete bestemmingen zijn Noorwegen, IJsland, Finland maar ook Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Hij maakt graag lange wandelingen, is een ontzettende muziekliefhebber en in zijn vrije tijd kookt hij graag.