Algemeen21.07.2010

Handige iPhone app: vakantiehulp van FBTO


fbto.jpg
fbto.jpg

Verzekeraar FBTO lanceert op een goed moment de iPhone app Vakantiehulp. Vanaf aanstaande vrijdag is heel Nederland met vakantie. De applicatie is een inpakhulpje, dat op basis van reisgegevens automatisch een checklist maakt. Gebruikers kunnen deze checklist delen met reisgenoten. Ook laat de app zien wat je moet doen bij schade tijdens de vakantie. 

Met de app ben je snel klaar met het maken van een paklijst. Je hoeft alleen maar in te vullen hoe, waar en wanneer je op vakantie gaat, om een basis checklist te krijgen. Deze lijst kan je zelf aanvullen met persoonlijke dingen die absoluut mee op reis moeten. Delen met reisgenoten is handig, omdat je zo voorkomt dat je allemaal hetzelfde inpakt, terwijl dat niet nodig is. Bob Stehmann, Manager Marketing & Verkoop van FBTO: “Vakantiehulp speelt in op de behoefte aan praktische vakantie-informatie. We hebben de iPhone app ontwikkeld vanuit de gedachte dat onze klanten onbezorgd en vrij van stress op vakantie willen gaan. Daarbij sluit onze app aan bij de trend van vakantie apps. Zo zijn er applicaties voor calamiteiten op vakantie, het wisselen van geld, wat je mee mag nemen door de douane en met welke zonnebrand je jezelf op een bepaalde dag het beste kunt beschermen.” 
 
De applicatie is uitvoerig getest op gebruikersgemak en veiligheid. FBTO is de eerste verzekeraar die een dergelijke Nederlandstalige applicatie aanbiedt voor iPhone bezitters. Vakantiehulp is de eerste iPhone app van FBTO. In de toekomst wil FBTO nog veel meer applicaties ontwikkelen die verzekeren eenvoudiger maken én de klant centraal stellen. De FBTO app is gratis te downloaden in de iTunes Store.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.