Algemeen09.12.2015

De 20 beste vakantiebestemmingen voor 2016 door National Geographic


Met nog maar een paar weken in 2015 te gaan, kunnen de reisplannen voor 2016 gemaakt worden. Lonely Planet gaf je onlangs al een lijst van de beste bestemmingen voor het komende jaar, maar nu heeft ook National Geographic de 20 beste vakantiebestemmingen voor 2016 op een rijtje gezet. Leuk om eens te kijken naar de overeenkomsten en naar nieuwe verrassende bestemmingen!

Top 20 vakantiebestemmingen (in alfabetische volgorde)

 • Bermuda
 • De tuinen van Capability Brown in Engeland
 • Côte d’Or in Bourgondië, Frankrijk
 • Gebied rondom de rivier de Donau
 • Het oosten van Bhutan
 • Glasgow in Schotland
 • Groenland
 • Hawaii Volcanoes National Park
 • Hokkaido in Japan
 • Mazurisch Merenplateau in Poland
 • New York City
 • Okavangodelta in Botswana
 • Filipijnen
 • Rio Grande do Norte in Brazilië
 • San Diego (VS) en Tijuana (Mexico)
 • Seychellen
 • Zuid-Georgia
 • Tangier Island, Chesapeake Bay in de Verenigde Staten
 • Uruguay
 • Winnipeg in Canada

Zoals je ziet zitten de redacteuren van de Lonely Planet en National Geographic niet helemaal op één lijn, want de meeste bestemmingen uit deze lijst komen niet voor in die van de Lonely Planet. Er zijn echter twee overeenkomsten: Botswana en Japan.

In de zomer van 2016 naar Botswana

Botswana ligt in het zuiden van Afrika, ingeklemd tussen vier andere landen: Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Een prachtig land om met een 4*4 doorheen te crossen, nationale parken te bezoeken en wilde dieren te spotten. In het noordwesten van Botswana stroomt de rivier Okavango, die uitmondt in een gigantische binnendelta. Hier wil je in een kano over de waterwegen dobberen, om nijlpaarden te spotten en op een onbewoond eilandje te overnachten. Een van de mooiste plekken om dat te doen is Little Mombo Camp op Chief’s Island midden in de Okavangodelta. Er zijn maar drie kamers te boeken, maar wanneer je de foto’s ziet dan weet je waarom je dit op je lijstje van 2016 wilt zetten!

Little Mombo Camp in de Okavangodelta in Botswana
Little Mombo Camp in de Okavangodelta in Botswana

In de winter van 2016 naar Hokkaido in Japan

Japan bestaat uit een hoop eilanden (zo’n 6.800) waarvan er vier de grote hoofdeilanden zijn: Honshu, Kyushu, Hokkaido en Shikoku. Hokkaido ligt het meest noordelijk van deze eilanden en aan de westkant van het eiland kan er in de winter heel veel sneeuw vallen. De ideale bestemming dus voor een bijzondere wintersport, wanneer je het wel gezien hebt in Oostenrijk en Frankrijk. In hoofdstad Sapporo (yes, van dat bier) zijn ze overigens ook gek op winterfestivals, waar ze gigantische ijssculpturen bouwen!

Ski\u00ebn in Hokkaido in JapanFoto: hallucion_7 - Fotolia.com
Skiën in Hokkaido in JapanFoto: hallucion_7 - Fotolia.com

En verder?

De meeste bestemmingen uit dit lijstje zijn behoorlijk ver weg. De leukste tip die nog enigszins dicht bij huis is, is departement Côte d’Or in de Franse regio Bourgondië. Het is niet de regio waar de bekende chocolade vandaan komt, want dat is door de Belgen bedacht (en wordt gemaakt met cacao uit de Goudkust in Ghana). De Franse regio Côte d’Or blinkt uit in iets anders lekkers, namelijk goede wijn. Stap op je fiets (in het voorjaar van 2016) om door de wijnvelden te fietsen en stop regelmatig voor een wijnproeverij.

Dus: slapen tussen de wilde dieren in Botswana, skiën in Japan en wijnproeven in Frankrijk. 2016 is op papier nu al een mooi jaar!

Fietsen tussen de wijnvelden in Bourgondi\u00eb
Fietsen tussen de wijnvelden in Bourgondië

Foto credits header: lspencer – Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Vakantiebestemmingen

Zonvakantie april: dit zijn de beste bestemmingen – hier is het warm in april

Snak jij ook zo naar zon in april? Sta je op het punt om een zonvakantie in april te boeken maar weet je nog niet waar naartoe? Wij hebben de beste bestemmingen voor je op een rij gezet. Met toffe plekken in Europa, maar ook verder weg. Wil je warmte op een mooie plek in april, dan is dit het beste lijstje met vakantie-ideeën.

Zomer07.03.2024

Zonvakantie april: dit zijn de beste bestemmingen – hier is het warm in april

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen ter wereld voor 2024

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen van 2024, volgens platform Tripadvisor. Van wereldsteden tot tropische (ei)landen: je vindt ze allemaal terug in deze lijst!

Algemeen29.01.2024

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen ter wereld voor 2024

Volgens Tripadvisor
Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024

Ben je op zoek naar reisinspiratie voor 2024? Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen die je dit jaar moet bezoeken? Er is zoveel om uit te kiezen. Om te voorkomen dat je last krijgt van keuzestress, is hier dé lijst die je nodig hebt. Van exotische oorden, bestemmingen voor cultuurliefhebbers of mooie plekken waar je volledig tot rust kunt komen: wij hebben ze voor je verzameld. Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024!

Algemeen25.12.2023

Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024

Waar is het warm in oktober?

Wil je naar de zon in herfst? Maar je hebt geen idee waarheen? Dan helpen wij je een handje. Want wij weten de allerleukste zonzekere bestemmingen voor dit najaar. En je hoeft niet eens lang te vliegen. Nou ja, dat geldt...

Zomer05.09.2023

Waar is het warm in oktober?

Zonnige vakantiebestemmingen in de herfst
Top 5 verrassende zomerbestemmingen in Europa

Heb je zin om nog deze zomer een korte trip te maken naar een verrassende zomerse bestemming? We got your back! Op deze 5 plekken ervaar je al snel een echt vakantiegevoel. Bovendien vlieg je er zo rechtstreeks naartoe!...

Zomer18.08.2023

Top 5 verrassende zomerbestemmingen in Europa

Hier vlieg je zo naartoe!
Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Een Caribische vibe, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en elke dag 30 graden. Dat is een zonvakantie in Jamaica! Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba. Als je toe bent aan een relaxte tropi...

Zomer11.07.2023

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Genieten van zon, zee, strand en Jamaicaanse vibes
De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Nieuwsgierigheid brengt ons de hele wereld over en hoe verder weg, hoe beter lijken we soms te denken. Vergeet niet dat 'ons eigen' Europa is juist een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Deze roadtrip va...

Zomer09.05.2023

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

De 10 populairste vakantiebestemmingen van dit moment

Januari is dé maand om de vakantiebestemming van het komende jaar te bepalen. Een goed moment: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het is niet alleen super leuk om te doen, het kan zeker ook lastig zijn. Er zijn zoveel mooie p...

Algemeen23.01.2023

De 10 populairste vakantiebestemmingen van dit moment