Algemeen26.08.2015

De 5 mooiste bestemmingen voor een yoga retreat


Steeds meer mensen zien in dat yoga heel erg goed voor hen is. Yoga is niet langer alleen een bezigheid voor geitenwollensokken-types, yoga is hip en iedereen wil er goed in zijn. Nu kun je lokale sportschool zoeken waar je aan yoga kunt doen, maar nog veel leuker is om dat op een bijzondere plek te doen. En dan niet voor één dag, maar een complete retreat met alles erop en eraan. Dit zijn de 5 mooiste plekken voor een yoga retreat!

1. Ibiza

Eiland Ibiza is een van de mooiste plekken op aarde voor een yoga retreat. De energie die dit eiland je geeft is bijzonder, en velen zien Ibiza als een van de meest spirituele plekken op aarde. Op heel veel plekken op Ibiza kun je een complete yoga retreat boeken en buiten de yoga-lessen om heb je voldoende tijd om al het moois van dit heerlijke eiland zelf te ontdekken.

Het noorden van Ibiza is perfect voor een yoga retreat
Het noorden van Ibiza is perfect voor een yoga retreat

2. Thailand

Wil je helemaal tot rust komen, in balans met jezelf en werken aan de juiste ademhalingstechniek, dan is Thailand de beste plek voor jou voor een yoga retreat. Thailand is een prachtig en ongelofelijk veelzijdig lang. In het zuiden van Thailand, en op de beroemde Thaise eilanden (zoals Koh Samui), maar zeker ook in het prachtige ongerepte noorden, is het echt genieten. Je kent de Thaise massages vast wel, maar ook in de wereld van yoga zijn de Thai helemaal thuis.

Yoga in Thailand!
Yoga in Thailand!

3. Bali – Indonesië

Als men ergens ter wereld helemaal into wellness, ontspanning en yoga is, dan is het wel op het Indonesische eiland Bali. Het prachtige stadje Ubud is op Bali het centrum van spiritualiteit en innerlijke rust. In de omgeving van Ubud vind je prachtige rijstvelden, waar je na de yoga-lessen heerlijk kunt genieten van de omgeving. Lekker te voet of op de fiets. Ook in het noorden van Bali, waar je veel minder toeristen vindt en het echt een stuk rustiger is, zijn een aantal goede yoga retreats te vinden.

Bali - en vooral Ubud - zijn een schitterende bestemming voor een yoga-vakantie
Bali - en vooral Ubud - zijn een schitterende bestemming voor een yoga-vakantie

4. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is sowieso een bucket list bestemming, de natuur en de bergen hier móet je een keer met eigen ogen zien. En zeker ook voor een yoga retreat is Zuid-Afrika de place to be. In de omgeving van Johannesburg en Kaapstad vind je veel resorts die yoga-reizen aanbieden. Mochten de yoga-lessen zelf nog niet voor voldoende ontspanning en mindfulness zorgen, dan doen de adembenemend mooie natuurparken in deze omgeving dat wel!

Het prachtige natuurpark Drakensbergen in Zuid-Afrika
Het prachtige natuurpark Drakensbergen in Zuid-Afrika

5. Costa Rica

Met name aan de Costa Ricaanse kust is yoga populair en vind je prachtige resorts waar je een complete yoga retreat kunt boeken. In Costa Rica wordt veel aandacht gegeven aan meditatie, een van de onderdelen van yoga. Van over de hele wereld komen mensen naar Costa Rica om yoga te doen, omdat het niveau hier ook behoorlijk hoog is. En wat wil je nog meer, als dit het uitzicht is tijdens een van de yoga-lessen…

De stranden van Costa Rica
De stranden van Costa Rica

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.