Algemeen03.10.2015

De 5 mooiste paleizen om een nachtje te slapen


Koninklijk overnachten doe je zo!

Hoe zouden onze Koning en Koningin ’s morgens wakker worden? Waarschijnlijk net zoals jij en ik, maar dan wel in een bijzondere kamer, ze wonen immers in een paleis. Koninklijk overnachten is makkelijker dan je denkt, want in deze 5 paleizen kun jij een nachtje slapen!

1. Schloss Bensberg in Duitsland

In Noordrijn-Westfalen in Duitsland (vlakbij Keulen) kun je slapen in een bijzonder kasteel: Schloss Bensberg. Een schitterend kasteel met een prachtige kasteeltuin waar je de Dom van Keulen kunt zien liggen. Schloss Bensberg stamt uit de 18e eeuw en heeft al verschillende functies gehad, van ziekenhuis tot internaat en nu is het dus een hotel.

2. Taj Falaknuma Palace in India

Het is niet dicht bij huis, maar wil je Koninklijk overnachten wanneer je in India bent, dan zal de overnachting in Taj Falaknuma Palace in Haiderabad er eentje zijn die je niet snel vergeet. Haiderabad ligt in het zuiden van India, het is een van de grootste steden van het land. Zowel vanbuiten als vanbinnen is het een prachtig paleis, inclusief de kroonluchters, ornamenten, schilderijen en luxe gedekte tafels. Als echte Royal word je hier wakker.

3. Palazzo Magnani Feroni in Italië

Het Italiaanse Florence is een stad die pure romantiek ademt. De architectuur, de kerken, de fonteinen, de parken: romantischer ga je het niet snel vinden. Dwars door Florence stroomt de rivier Arno en een paar bruggetjes verder bij de Ponte Vecchio ligt aan de oever van de rivier een prachtig kasteel: Palazzo Magnani Feroni. Niet alleen een schitterend paleis om een keer te slapen, deze plek heeft ook al tientallen prijzen gewonnen voor de uitstekende service. Je kunt je hier dus écht een Koning of Koningin voelen.

4. Hôtel de Crillon in Frankrijk

Midden in Parijs, aan het Place de la Concorde staat het schitterende paleis Hôtel de Crillon dat stamt uit de tijd van Lodewijk XV. De suites in dit hotel zijn voorzien van alle luxe die je je maar kunt voorstellen. Je wordt hier wakker met uitzicht op een plein dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de Fransen. De oevers van de Seine zijn ook vlakbij, voor wie ’s morgens een lekkere wandeling wil maken.

5. Versailles in Frankrijk

Het wereldberoemde kasteel Versailles, in de buurt van Parijs, is op dit moment nog geen hotel, maar als het goed is gaat het dat wel worden. De plannen liggen er al langer, maar het is nooit concreet gemaakt. Een Franse nieuwssite publiceerde laatste en artikel waarin ze schrijven dat er een tender is uitgeschreven. Het gaat overigens wel om een paar bijgebouwen, waar eventueel een hotel zou komen, niet in de hoofdgebouwen van Versailles. Deze historische vertrekken moeten natuurlijk blijven zoals ze zijn.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Bijzondere hotels

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

In de prachtige Gooi-en Vechtstreek staat een landhuis dat is omgebouwd tot chique hotel: Flora Batava in Nieuwersluis. Van de kamers tot de ligging en het heerlijke eten in het restaurant: van een of meerdere nachtjes in dit hotel krijg je geen spijt!

Ontspanning27.06.2024

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten in de Alpen? Wij hebben de acht mooiste hotels in de Alpen voor je op een rij gezet, in Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Zet deze hotels maar op je bucketlist w...

Algemeen11.04.2024

Dit zijn de 8 mooiste hotels in de Alpen

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Met de auto naar Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje rijden is een heel eind, dat de meeste mensen het liefst in twee (of drie) keer doen. Een tussenstop is vaak een hele praktische oplossing om de reis aangenamer te maken, maar waarom zou je niet kiezen voor een hele toffe tussenstop, zodat de hele reis als écht vakantie aanvoelt?

Zomer09.04.2024

Tips voor de leukste tussenstops onderweg naar Zuid-Frankrijk of Spanje

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

In West-Zweden, met de stad Göteborg als toegangspoort, ligt een waanzinnige outdoor-bestemming op je te wachten. Een indrukwekkende kustlijn met rotsachtige eilanden wordt afgewisseld met oerbossen en heldere meren in...

Zomer21.08.2023

3 bijzondere accommodaties in de West-Zweedse natuur

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Wallonië, het zuiden van België, is een fantastische vakantieregio. Omdat het zo dichtbij is, en zo veelzijdig, is het het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Waar je gaat overnachten? Missch...

Ontspanning01.04.2023

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Zweden zit vol bijzondere accommodaties om te overnachten. Het is bijna zonde om tijdens je vakantie hier niet minstens één van die unieke plekken zelf te bezoeken. In de regio Dalarna vind je bijvoorbeeld een drijvend...

Algemeen20.01.2023

Bijzondere accommodaties in Zweden: slapen in een drijvend hotel en boomhut

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve

Soms kom je een droomplekje tegen waarvan je denkt, bestaat dit echt? Een plek waar het vrijwel altijd mooi weer is, op een schitterende locatie, waar alles nét anders is maar toch lijkt te kloppen. En dat ook nog midd...

Zomer15.08.2022

Quinta dos Vales: bijzonder droomplekje in de Algarve