Algemeen20.07.2014

De 8 meest voorkomende vakantierituelen


Nutella eten, een krant kopen en spelletjes spelen: we doen het alleen op vakantie

Ken je dat, van die dingen die je alleen op vakantie doet, maar thuis eigenlijk nooit? Het zal door het weer komen, op vakantie is het vaak lekkerder weer dan thuis, of het komt misschien wel door de compleet andere omgeving. Een andere omgeving maakt je een ander mens. En dan doe je dingen die je thuis nooit doet. Dit zijn de 8 meest voorkomende vakantierituelen. In welke rituelen herken jij jezelf?

Een krant kopen

Thuis lezen veel mensen het nieuws online, een losse krant kopen wordt bijna niet meer gedaan. Maar op vakantie is het ineens ontzettend leuk om een krant te kopen, die je dan ook van a tot z leest. Vooral de Telegraaf, de krant die we normaal gesproken verafschuwen omdat er zoveel roddels in staan, biedt heerlijk vermaak als we op vakantie zijn. Roddels over Sylvie, Gordon die alweer de liefde van zijn leven is tegen gekomen: we kunnen er vanaf ons vakantieadres geen genoeg van krijgen.

Spelletjes spelen

Rummikub, Scrabble en een oud Hollands potje kaarten: in Zuid-Frankrijk hebben we er ineens ontzettend veel zin in, terwijl we er in Nederland niet voor te porren zijn. Lekker met zijn allen met een fles wijn, biertjes en chips voor de tent op de camping zijn spelletjes onze favoriete bezigheid.

Iedere dag ijs eten

Hoe vaak eet je in Nederland een ijsje? Alleen als het echt heel warm is toch? Die keren dat we een schepijsje gaan halen zijn op één hand te tellen. Maar niet als we op vakantie zijn. IJsjes eten is een vakantieritueel waar we niet zonder kunnen. Het liefst eten we iedere dag een ijsje, en soms wel twee. Dat hoort er gewoon bij!

After sun smeren

Na een dagje strand of aan het zwembad in eigen land smeren we ons niet in met after sun. Maar zodra we de koffer inpakken voor een verre zonbestemming moet die fles after sun ineens mee. Want stel je voor dat je te lang is de zon blijft liggen, dan is die fles after sun onmisbaar. We zouden er goed aan doen om vaker after sun te gebruiken, het is een van de vakantierituelen die we door zouden moeten trekken naar ons gewonen leven.

Niet scheren

Mannen met baarden: ze zijn de laatste jaren wat hipper dan daarvoor, maar op vakantie zie je ze nog veel vaker dan normaal gesproken. Mannen zien vakantie als het ultieme moment om even niet netjes geschoren voor de dag te komen, en laten de baard dan ook lekker staan.

Een koude douche nemen

Brrrrrr… een koude douche! Je moet er niet aan denken. Maar op vakantie wel, dan ineens heb je er behoefte aan. Natuurlijk komt dat omdat het op je vakantiebestemming ongetwijfeld warmer is dan thuis, maar dan nog kan je er hier pas echt van genieten en draai je alleen de koude kraan flink open.

Nutella eten

Ben je gewoon thuis, dan probeer je zo gezond mogelijk te eten en drinken. Maar ben je eenmaal op reis, dan gooi je al je principes over boord en komt de pot Nutella al bij het ontbijt op tafel. Op je vakantieadres maakt Nutella een hele hoop dingen extra lekker: we doen het op Frans stokbrood, op croissants, op pannenkoeken en nog veel meer. Nutella is het ultieme vakantieten.

Geen wekker zetten

Eindelijk hoeven we niet meer vroeg ons bed uit. Vakantie betekent dat we kunnen uitslapen, en dus gaat de wekker uit. Dat we daardoor ’s morgens prachtige zonsopkomsten missen en een halve mooie dag gestrekt met onze ogen dicht doorbrengen nemen we maar voor lief.

Wat zijn jouw favoriete vakantierituelen? Dingen die je alleen maar doet op vakantie, maar thuis eigenlijk nooit? Laat het ons weten!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.