Algemeen31.12.2016

De 9 mooiste plekken die ik zag in 2016


2016 bracht me op ongelofelijk mooie en bijzondere plekken, dat ik me een enorme geluksvogel voel wanneer ik erop terugkijk. Dat ik zoveel mag reizen en van de wereld mag zien, is een gift waar ik iedere dag dankbaar voor ben. Dit jaar komt ook een van mijn dromen uit: in september 2017 ligt mijn boek vol reisinspiratie in de boekwinkels. Reizen verrijkt je leven, op alle mogelijke manieren. Daarom deel ik ook graag mijn mooiste herinneringen met je: dit zijn de negen mooiste en leukste plekken waar ik in 2016 was!

1. Rio de Janeiro

Mijn absolute nummer één: zomer in Rio de Janeiro. Samen met Hèlen ging ik er naartoe voor de Olympische Spelen, iets waar ik als klein kind al van droomde. En toen bleek dat de Olympische Spelen ook nog eens plaatsvonden in de stad van m’n dromen, toen waren tickets snel geboekt. Rio maakte mijn dromen meer dan waar…

2. Alberta – Canada

Door Alberta en de Canadian Rockies rijden is alsof je in een film beland bent. Het zal je dus niet verbazen dat dit ook regelmatig het decor is voor filmopnames, zoals bijvoorbeeld voor The Revenant. Ik vloog naar Canada om filmlocaties uit deze film te bezoeken en sloot Alberta voor altijd in mijn hart.

3. Marrakech – Marokko

Het trok me nooit zo, Marokko, maar na een week in Marrakech en een kleine roadtrip richting de kust en terug weet ik dat dit een fantastische vakantiebestemming is. De cultuur, de kleuren, de mensen, het eten: Marokko is geweldig. En er is nog zoveel meer te zien, want ooit wil ik de Sahara in. Geniet tot die tijd even mee van Marrakech in 30 foto’s.

4. Noord-Spanje

Wie het zien van wilde beren nog op z’n bucketlist heeft staan hoeft niet per se naar Alaska of Canada, dat kan veel dichter bij huis. In Noord-Spanje om precies te zijn. En daar kun je ook wolven in het wild en de wilde kat spotten. Wij gingen op zoek naar ze en ook al bleken de wilde beren al hun winterslaap aan het voorbereiden te zijn, ook die wolvenfamilies die we hebben gespot, de bergen en de natuur in het Spaanse noorden maakten diepe indruk.

5. Livigno – Italië

Ook afgelopen winter heb ik weer aardig wat dagen in de sneeuw mogen doorbrengen. De mooiste herinnering is zeker weten het Italiaanse Livigno, op de grens met Zwitserland. Het is een flinke rit om er te komen, maar de reis is het meer dan waard. Het is niet het grootste skigebied, maar Livigno staat erom bekend dat je hier altijd een heel dik pak sneeuw aantreft en wij vielen met onze neus in de boter poeder. Het knusse dorp en fantastische berghutten maken je vakantie compleet. Mocht je nog een wintersportbestemming zoeken voor 2017, dan is dit de beste tip die je kunt krijgen.

6. Vorarlberg – Oostenrijk

Ik kom heel graag in Oostenrijk, het liefst wanneer de bergen wit zijn. Daarom was het zo leuk om eindelijk weer eens in de zomer naar Oostenrijk te gaan. Ik ging naar Vorarlberg, de meest westelijke deelstaat, om te hiken, klimmen, wildkamperen, barbecuen, wijn drinken en om vooral te genieten van de natuur. Mission accomplished.

7. Haagse Strandhuisjes – Kijkduin

In het voorjaar ‘woonde’ ik voor een paar dagen in het bloggershuisje, een van de Haagse Strandhuisjes op het strand van Kijkduin. Nog een droom die uitkwam: wonen op het strand. Hoewel ik maar een uurtje van huis was, voelde het toch als ‘even helemaal weg’. Een geweldige plek om te genieten van het strand, met de stad heel dichtbij. Gelukkig staan deze strandhuisjes ook komende zomer weer in Den Haag!

8. Mastbos – Breda

Geen exotische vakantiebestemming, maar wel een hele mooie plek waar ik me fijn voel. Het Bredase Mastbos. Op mijn hardloopschoenen is sta ik binnen vijf minuten midden in dit schitterende bos, inmiddels meer dan 500 jaar oud. Met vriendinnen rennen door het ‘eeuwig laantje’ zijn voor mij de mooiste herinneringen in eigen stad van het afgelopen jaar.

9. Singapore

Singapore is het Manhattan van Azië: stijlvol, elegant en schoon. Klein maar groots tegelijkertijd. Geen echte eindbestemming voor een vakantie, maar wel de perfecte stad als tussenstop voor een reis door Azië of Oceanië. In 48 uur kun je onwijs veel leuks doen en zien in Singapore. Het is een flinke reis, maar wanneer je dan Singapore Sling-cocktail drinkt in een rooftop bar van een van de hoogste torens ter wereld, dan is het de reis echt waard.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.