Algemeen01.06.2016

Dit gebeurt er met de aarde als er geen mensen meer leven


Stel je eens voor dat alle mensen zouden verdwijnen van de aarde. Hoe zou de wereld er dan uitzien? Het YouTube-kanaal #Mind Warehouse maakte er een video over. Hoe zou de aarde eruit zien als er helemaal geen mensen meer zouden leven?

Geen licht meer

Een paar uur nadat de mensheid verdwenen zou zijn, zouden alle lichten ter wereld uitgaan. De meeste lichtbronnen worden aangedreven door fossiele brandstoffen en hier zijn mensen voor nodig om dit draaiende te houden. 48 uur hierna zullen nucleaire instellingen op ‘safety mode’ springen. Zonnepanelen zullen nutteloos worden, omdat er lagen stof op komen te staan. Verder zullen alle metrotunnels vollopen met water, omdat de pompen die ervoor zorgen dat dit niet gebeurt, niet meer werken, omdat deze door mensen worden aangestuurd.

Huisdieren

Na een dag of tien zullen de huisdieren verhongeren. Ze zullen eerst proberen te ontsnappen uit huis om te overleven, maar dat zullen ze niet lang volhouden. Grote honden gaan kleine honden aanvallen en er zal een overlevingsstrijd losbarsten. Ook dieren op de boerderij, zoals kippen, varkens en koeien zullen doodgaan omdat ze niet meer gevoerd worden.

Explosies

Een maand nadat we verdwenen zijn van de aarde, zullen er kernrampen ontstaan die nog vele malen erger zijn dan die in Fukushima. Na een jaar komen er rare vallende sterren naar beneden, maar ook zullen satellieten naar beneden storten.

Na 25 jaar

25 jaar nadat de mensheid is verdwenen, zal driekwart van de wereld bedekt zijn met vegetatie. De lucht zal veel schoner worden, omdat er geen uitlaatgassen en andere rotzooi meer wordt uitgestoten. Steden als Las Vegas en Dubai worden bedekt met zand. Moeder natuur neemt de overhand!

Na 300 jaar

300 jaar nadat er geen mensen meer op de aarde rondlopen, zullen metalen constructies instorten. De Eiffeltoren breekt af, maar ook stalen bruggen zoals de Golden Gate Bridge zullen uiteenvallen door corrosie. Gebouwen storten in en de wereld zal eruit zien als een ravage.

Een hele sprong vooruit: na 50 miljoen jaar zullen de laatste resten van onze mensheid niet meer zichtbaar zijn. Plastic zal verteerd zijn en het enige wat je misschien nog ziet als restant van onze mensheid zijn de piramides in Egypte, de Chinese Muur en Mount Rushmore National Memorial in Black Hills. Onze planeet kan ervoor zorgen dat alles wat we ooit hebben gekend, volledig verdwenen kan zijn. Bizar, toch?

Check de indrukwekkende video hieronder.

Avatar foto
Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.