Algemeen31.08.2015

Giga selfie, ’s werelds grootste selfie service


Tourism Australia bedenkt unieke selfie stunt

Het Australische verkeersbureau heeft een briljante app bedacht voor het nemen van selfies. Om nog een beetje achtergrond te krijgen op je foto, kun je natuurlijk een selfie stick gebruiken. Zo’n beetje iedere notoire selfie-fan heeft er wel één met gelijkblijvende resultaten. Het tweede is dat de lens zich altijd scherp stelt op de voorgrond. Maar soms is juist de achtergrond nog veel mooier.

Om gebruik te maken van de giga selfie moeten toeristen op een speciaal plekje gaan staan en de app downloaden. Hiermee kunnen ze een videoclip downloaden die start als close-up, maar langzaam uitzoomt op de omgeving. De app maakt gebruik van een camera die op afstand gemonteerd is om zodoende schitterende panorama selfies te maken. De eerste hotspot waar de giga selfie gaat worden gebruikt, staat in de Australische provincie Queensland. Het project is vooral bedacht om Japanse toeristen te teasen die het land massaal bezoeken.

De service is echter zo leuk dat de kans groot is dat deze zeker nog navolging gaat krijgen op andere plekken in de wereld. De techniek is simpel na te bouwen en biedt veel mogelijkheden om aandacht via sociale media te creëren van uitzonderlijke plekken.

selfie_1
selfie_1
selfie_2
selfie_2
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.