Algemeen14.09.2014

Moments in Asia: reis door Azië gefilmd met iPhone 5s


Soms zeggen beelden meer dan woorden. In dit geval is dat zeker waar. De video ‘Moments in Asia’ van Markus Kontianen neemt je mee naar zijn lente van 2014. In 35 dagen maakte Markus een reis door 11 verschillende steden in Japen, China en Zuidoost-Azië. Hij ontmoette daar nieuwe mensen, ontdekte nieuwe plekken en deed dingen die hij nooit eerder heeft gedaan. En dat allemaal vastgelegd op beeld met een iPhone 5s.

Het resultaat is een prachtige video met beelden uit deze 11 steden: Tokyo, Nikko, Osaka, Ise, Nagoya, Kyoto, Beijing, Singapore, Bangkok, Hanoi, Hongkong en Helsinki. Mocht je fan zijn van de muziek die onder de video zit: dat is Agnes Obel met Dorian.

Smartphone onmisbaar reisaccessoire

Deze video bewijst maar weer eens dat een smartphone je allerbeste vriend kan zijn als je op reis gaat. Deze beelden zijn gemaakt met een iPhone en het resultaat is een schitterende video van een reis door Azië. Door de beelden achter elkaar te zetten en langzaam af te spelen krijg je een schitterend effect. Dat is ook precies wat Markus gedaan heeft: alledaagse beelden in slowmotion afgespeeld met de juiste muziek eronder. De smartphone lijkt daarmee de meest essentiële reisaccessoire te zijn geworden die niet mag ontbreken, waar je ook naartoe reist.

Wil je ook dit soort mooie beelden maken, maar ben je niet zo handig met het maken van video’s, maak dan eens kennis met Hyperlapse. Een hele handige app om in een handomdraai mooie video’s te maken! 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Azië

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

Eén van de mooiste rondreizen die je in Zuidoost-Azië kunt maken is een combinatie van de landen Vietnam en Cambodja. En de mooiste hoogtepunten kun je perfect samen zien in één rondreis! Wij geven je handige tips voor het maken van een reis naar deze bijzondere landen.

Algemeen17.05.2024

Combineer het mooiste van Vietnam en Cambodja in één rondreis

dit zijn dé vijf hoogtepunten
Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Angkor Wat tempels bezoeken: 5 handige tips

De tempels van Angkor in Cambodja horen thuis op elke bucketlist. Met onze 5 tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op een bezoek aan het schitterende tempelcomplex.

Zomer27.04.2024

Angkor Wat tempels bezoeken: 5 handige tips

7 tips voor een onvergetelijke reis op Sabah – Maleisisch Borneo

Houd je van avontuur én natuur? Dan hebben wij de perfecte bestemming voor je, namelijk Sabah. Sabah ligt in het Maleisisch deel van Borneo en is een van de gaafste natuurbestemmingen van Azië. Sabah is 72.500 km² gr...

Natuur14.12.2022

7 tips voor een onvergetelijke reis op Sabah – Maleisisch Borneo

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

Wij zijn groot fan van Thailand. Het land in Zuidoost-Azië is ontzettend veelzijdig, de bevolking is supervriendelijk, de natuur is schitterend en het Thaise eten is onovertroffen. Dit is typisch een bestemming waar je...

Algemeen19.11.2022

De 7 leukste dingen om te doen in de omgeving van Bangkok

De 10 coolste dingen om te doen op Bali

Bali is het Indonesische eiland dat je hart gaat stelen. De mensen zijn ontzettend lief, de zon schijnt er altijd, je vindt er fantastische stranden en een prachtig binnenland en dan zijn er ook nog eens heel erg veel le...

Zomer15.04.2022

De 10 coolste dingen om te doen op Bali

De leukste reistips voor een vakantie naar Bali ☆
De mooiste route voor een rondreis door de Filipijnen

Staat een reis naar de Filipijnen ook op jouw bucketlist? Dat begrijpen wij heel goed! In totaal bestaat het land uit 7.641 eilanden. Je vindt er volop tropische stranden, maar ook jungles, rijstvelden en een ontzettend...

Vliegen17.12.2021

De mooiste route voor een rondreis door de Filipijnen

De 6 mooiste plekken tijdens eens rondreis door Japan

Een rondreis door Japan is er eentje voor op je bucketlist. Rondreizen door het land van de rijzende zon is een onvergetelijke ervaring. De indrukwekkende Japanse cultuur, het veelzijdige landschap en het genot van de ve...

Algemeen21.03.2021

De 6 mooiste plekken tijdens eens rondreis door Japan