Algemeen25.07.2014

Op reis terwijl je lover alleen thuis zit: zo doe je dat!


Stay in touch met je lover

De kogel is door de kerk: jij gaat op reis of vakantie en je geliefde blijft alleen thuis. Voor sommigen is dat een moeilijke keuze, voor anderen is het de gewoonste zaak van de wereld. Je gaat elkaar missen, dat is een feit. Na de tranen op het vliegveld is het tijd om jezelf bij elkaar te rapen en te gaan genieten van je reis. Je zult merken dat dit gemakkelijker gaat voor degene die op reis is, die wordt namelijk geprikkeld door alles wat er onderweg voorbij komt. Hierdoor zal het gemis uiteindelijke sneller verdwijnen.

Houd er wel rekening mee dat de thuisblijver, jouw lover, niet in dezelfde situatie zit. Hij bevindt zich namelijk in een omgeving waar jij ook hoort. Alles doet aan jou denken wat het gemis alleen maar versterkt. Denk hieraan tijdens je reis en ga hier adequaat mee om. Hieronder vind je de absolute do’s and don’ts als het gaat om de communicatie met je lover back home.

advertisement

Do: appjes sturen, Skypen en laten meegenieten

Zorg er uiteraard eerst voor dat je met elkaar in contact kunt blijven. Niets is zo vervelend als je geen bereik of internet hebt. Zet je internetbundel voor in het buitenland aan. Dit is de goedkoopste en meest makkelijke manier om op elk moment van je reis met je lover in contact te blijven. De KPN internetbundel 
voor in het buitenland kost je een tientje en dan heb je al 200 MB. Je weet hoeveel data je verbruikt, dit krijg je namelijk te zien door een automatische sms die vertelt wanneer je 80 procent en 100 procent van je bundel hebt verbruikt. Op deze manier hoef je niet meer altijd op zoek naar WiFi en kom je niet voor verassingen te staan, als de rekening op de deurmat ligt.

Stuur elke dag een appje
Maak er een gewoonte van om elke ochtend als je wakker wordt een appje te sturen. Met de internetbunel is dit een fluitje van een cent en je maakt je lover er erg gelukkig mee. Een appje voor het slapen gaan doet het overigens ook altijd goed.

Laat je lover meegenieten met jouw avonturen
Grote kans dat jij de tijd van je leven hebt, maak je lover daar enigszins onderdeel van. Als je hebt genoten van een mooi stadje of van een heerlijk strand, deel dit dan door een foto te sturen. Wil je helemaal uitpakken? Stuur dan een klein filmpje waarop je tevens een leuke boodschap inspreekt.

Skype
Als je een KPN internetbundel voor in het buitenland hebt is in contact blijven eigenlijk heel gemakkelijk. Je stuurt binnen 2 minuten een appje en een foto versturen is ook zo gebeurd. Wil je elkaar een keertje zien? Plan dan een Skype-sessie. Doe dit op een plek waar je over WiFi beschikt, dat scheelt je uiteindelijk veel MB’S.

Don’ts: géén partyfoto’s of helemaal niets laten horen

Plaats niet je hele Facebookaccount vol met verleidelijke partyfoto’s waar jij met allerlei andere vreemde mensen helemaal uit je dak gaat. Je lover zit thuis en vindt het vast lastig om alleen maar dit soort foto’s langs te zien komen. Het plaatsen van een foto op Facebook is hartstikke leuk en als je over een databundel beschikt erg makkelijk. Maar nuanceer het een beetje, wissel een partyfoto af voor een culture hotspot en een foto van de veelzijdige natuur.

Niets van jezelf laten horen: niet doen! 
Het is begrijpelijk dat je tijdens een reis volledig in het moment leeft, maar vergeet je leven thuis niet. Het is not done om niets van jezelf te laten horen. Omdat jouw dagen van vroeg tot laat zijn vol gepland, betekent dit niet dat hetzelfde geldt voor de gene thuis.

Smoesjes

Verzin geen smoesjes waarom je niets hebt laten horen. Geen internet of WiFi gelooft tegenwoordig niemand meer, dus kom met iets origineels ;-).

Ook alleen op reis? Hoe houden jullie het thuisfront tevreden? Laat je tip achter in de comments hieronder.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.