Algemeen12.06.2014

Reisverzekering gesloten via online reisbureau stuk duurder


Dat er grote verschillen bestaan tussen premies voor reisverzekeringen, dat weten de meeste mensen wel. Dat heeft vooral te maken met de dekking van de verzekering: de goedkope verzekeringen hebben in veel gevallen ook de minste dekking. Althans, zo wordt vaak gedacht. Nu blijkt dat verschillen in prijzen van reisverzekeringen niet alleen zitten in de dekking, maar vooral ook in iets waar je geen rekening mee houdt: de plek waar je de reisverzekering afsluit. Consumenten die een reisverzekering afsluiten via een online reisorganisatie blijken nu soms wel tot vier keer meer premies te betalen dan reisverzekeringen die bij tussenpersonen of direct bij een reisverzekeraar worden afgesloten. Dat blijkt uit een bericht van Independer dat wij vandaag ontvingen.

Wat is nu precies het verschil, vraag je je misschien af? Wanneer je tijdens het boeken van een vakantie gevraagd wordt ook een reisverzekering te willen afsluiten, gaat dat via een online reisorganisatie. Uit gemak wordt voor die verzekering door veel vakantiegangers gekozen, want het is een kwestie van een vinkje zetten en je bent klaar. Geen gedoe met apart een reisverzekering afsluiten. Eenvoudiger kan echt niet, maar goedkoper kan wel. Dat komt omdat deze verzekeringen die je online afsluit vaak kortlopende verzekeringen zijn, en die zijn juist een stuk duurder. Met een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering ben je een heel stuk voordeliger uit.

Zo’n kortlopende reisverzekering is vooral vrij duur door het deel annuleringsverzekering dat erin zit. Het is in veel gevallen dan ook interessant om te kijken naar een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking. Een annuleringsverzekering nemen is met name verstandig voor mensen die de gemaakte kosten voor een reis niet kunnen missen, wanneer deze onverwachts moeten annuleren.

Het is dus verstandig om je goed te verdiepen in premies en dekking, en reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.