Algemeen29.09.2014

Reisverzekering in je backpack? Goede reis


De goede buur voor je verre reis

Je gaat binnenkort met je backpack op reis. Met het minimale bezit op je rug heb je geen reisverzekering nodig, denk je. Maar een reisverzekering doet meer dan gestolen spullen vergoeden. In dit artikel leggen we je uit wat een reisverzekering nog meer voor je kan betekenen.

Je komende verre reis staat in het teken van ‘travel light’. De meeste zaken laat je thuis liggen. Waarom zou je dan een reisverzekering regelen? We vragen het aan Robin van Baalen, in het dagelijks leven productmanager voor verzekeraar Zelf.

Ik neem niets mee in mijn backpack, heeft een reisverzekering dan wel zin?
Robin: “De diefstaldekking is misschien niet interessant. Maar wat als je met een gebroken been in het ziekenhuis terechtkomt? De kans bestaat dat je eigen zorgverzekeraar of die van je ouders niet de hele factuur vergoedt. Zeker als het een kliniek is waar je ligt.”

Mijn zorgverzekering is ruim genoeg…
Robin: “Ik heb regelmatig contact met de alarmcentrale. Mijn ervaring is dat ze er alles aan doen om je van een buitenlands ziekenhuis naar een Nederlands ziekenhuis te krijgen. Bij een zorgverzekeraar werkt dat vaak anders, daar kijken ze meer naar de kosten.”

Ik ben nog steeds niet overtuigd, noem nog één goede reden…
Robin: “Reisverzekeraars maken gebruik van één alarmcentrale waar 24 uur per dag mensen achter de telefoon zitten. Als je telefoon bereik heeft kan dat een hulpbron zijn. Zeker omdat ze daar in meerdere talen kunnen communiceren.”

Stel ik ga een jaar met mijn backpack op reis, bestaat daar ook een reisverzekering voor?
Robin: “Er zijn een aantal verzekeraars met een 365 dagen-dekking. De reisverzekering van Zelf gaat maar tot 90 dagen.”

Ik neem de iPhone 6 mee op reis, is die bij jou ook verzekerd?
Robin: “De meeste verzekeraars vergoeden maximaal € 300, bij Zelf gaan we tot € 250. Ik zou een ouder type meenemen. Dan is je financiële schade beperkt en trek je bovendien op straat en op het strand minder de aandacht van boefjes. ”

Heb je nog een laatste tip voor backpackers?
Robin: “Het is verstandig om je zorgverzekering gewoon door te laten lopen als je langer dan een jaar op reis gaat. De geneeskundige dekking van een reisverzekering is namelijk een aanvullende verzekering.”

Meer weten?

Ga je langer dan 3 weken en korter dan 3 maanden op reis met je backpack? Dan heeft Zelf.nl een prima reisverzekering met een scherpe premie voor je.

Foto: Fotolia.com

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.