`

Algemeen10.10.2019

Stedentrips met ballen: de 3 leukste voetbalreizen in Europa


Wij Nederlanders houden van het ontdekken van nieuwe steden. Dat zit in ons bloed. Net zoals voetbal dat zit. Vandaag de dag zijn stedentrips en voetbal prima te combineren. Hoe? Door een voetbalreis te boeken. Wat is het? Hoe werkt het een voetbalreis? Wat als ik niks met voetbal heb? We gaan het je vertellen.

Een voetbalreis: het beste van twee werelden

Voetbal is de grootste sport van de wereld. Dat weten we allemaal. Als je op een wedstrijddag door bijvoorbeeld Barcelona loopt, dan kijk je je ogen uit. Legio voetbal-liefhebbende Catalanen stromen richting Camp Nou als hun grote liefde speelt. Ondanks dat musea, pleinen en architectuur ook leuk zijn, komt er een bepaald gevoel bij de mensen naar boven als hun club speelt. En hoe mooi is het om dat ook te voelen tijdens je stedentrip?

Maar ik heb niks met voetbal. Wat nu?

Zelfs als je iemand bent die niks met voetbal heeft, dan is een voetbalwedstrijd nog leuk. Dat klinkt gek, maar het is best simpel. Voetbal is voor veel steden namelijk een groot deel van de cultuur. Het verbindt de inwoners, en kan ze tegenover elkaar zetten. Wil je een stad volledig ervaren hebben? Dan mag je een voetbalwedstrijd van de lokale club niet missen.

De meest geboekte voetbalreizen onder Nederlanders

Er zijn zoveel voetbalsteden en voetbalclubs die mooi zijn, dat het lastig kiezen is als je geen favoriete club hebt. We maken het je makkelijk. We zetten de meest geliefde voetbalsteden op een rijtje, zodat je meteen weet waar je de beste ervaring krijgt. Dit zijn ze:

1. Zonnig voetbal in Barcelona

Elk jaar weer reizen duizenden Nederlanders af naar de Catalaanse hoofdstad om te genieten van tapas, Las Ramblas en het wereldberoemde voetbal. Je hebt er de bekende bezienswaardigheden als de Sagrada Familia, Park Guëll en Barceloneta. Je gaat ze allemaal zien tijdens je weekend weg, maar je krijgt er een hoogtepunt bij. Een wedstrijd van FC Barcelona mag niet ontbreken.

Met, volgens velen, de beste speler aller tijden: Lionel Messi. Ook het Nederlandse supertalent Frenkie de Jong is van de partij. Genoeg redenen om een plaats te bemachtigen in het Camp Nou.

2. Duitse gezelligheid bij Borussia Dortmund

Net over de Duitse grens vind je de Duitse stad Dortmund. Je kan er geweldig shoppen, genieten van Duitse lekkernijen of allerlei musea bezoeken. De trots van de stad is BVB, en dat merk je overal.

Op wedstrijddagen kleurt de stad geel en zwart, wordt er gezongen en volop bier gedronken. Je kijkt je ogen uit naar de ‘Gelbe Wand’, een gele muur van supporters. De club heeft een van de beste supporters van de wereld, dat is een ding wat zeker is.

Wil je shoppen, niet te ver reizen en een mooie pot voetbal zien? Dan ga je naar Dortmund. Met de auto slechts 2,5 uur rijden vanaf Utrecht.

3. Kippenvel in Liverpool

De Noord-Engelse stad Liverpool staat om twee dingen bekend: The Beatles en Liverpool FC. De liefde voor zowel de band als de voetbalclub zit diep bij de mensen. Ondanks dat de mensen zoveel van de wereldberoemde artiesten houden, is er één liedje dat elke wedstrijd uit volle borst gezongen wordt: ‘You’ll never walk alone’. Kippenvel gegarandeerd.

Anfield, het stadion van Liverpool FC, geldt als een van de meest sfeervolle. Dit is de meest geboekte voetbalreis in Nederland, en dat komt door Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Echt een bucketlist-dingetje, dus.

Wie regelt dan de voetbalreis voor me?

Het boeken van een voetbalreis gaat in principe hetzelfde als dat van een stedentrip. Je kiest je bestemming, je hotel en de vlucht. In dit geval komt er dan een voetbalwedstrijd, met zitplaatsen naar voorkeur, bij.

Een van de grootste voetbalreisbureaus van het land is Equipo Voetbalreizen. Zij zijn gespecialiseerd in stedentrips naar de grootste voetbalsteden van Europa. En als officieel partner van FC Barcelona ook meteen zo betrouwbaar als het maar zijn kan.

Als je bij Equipo Voetbalreizen boekt, weet je zeker dat je:

  • altijd naast elkaar in het stadion zit
  • ondersteuning krijgt voor, tijdens en na je reis
  • voetbalreis soepel verloopt, doordat we meer dan 15 jaar ervaring hebben en bijna 20.000 voetballiefhebbers op reis hebben geholpen
  • betaalt op een veilige, en makkelijk te gebruiken website
  • ook tips krijgt over het vervoer, en wat er nog meer te doen is in de stad

Dus, wat zeg je er van? Combineer je een stedentrip met een voetbalwedstrijd naar jouw keuze? Ik wil meer weten over voetbalreizen!

Foto header: © Csaba Peterdi – Adobe Stock

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.