Algemeen16.08.2014

Taxi-service Tinker gaat samenwerken met TUI Nederland en de Sundio group


Misschien ken je taxi-service Tinker al. Met Tinker reis je met de taxi naar bijvoorbeeld het vliegveld, maar goedkoper dan met een reguliere taxi. Tarieven kunnen lager zijn doordat je de taxi van te voren online bestelt. Bezetting van de taxi’s worden vervolgens zo efficiĆ«nt mogelijk ingepland om kosten te besparen. Onlangs is Tinker een samenwerking aangegaan met TUI Nederland en de Sundio group. Klanten van deze reisbureaus kunnen bij hun boeking gebruik maken van een aanbieding om voordelig met de taxi van en naar het vliegveld te reizen.

Goedkoper reizen naar luchthavens

Volgens Tinker is een taxirit bij deze dienst gemiddeld 50 procent goedkoper dan bij reguliere taxibedrijven. Zo kun je al vanuit Amsterdam voor een tientje naar Schiphol reizen. Voordeel voor de klanten van TUI Nederland en de Sundio group is dat zij goedkoop kunnen reizen en dat het ze ook nog eens gemakkelijk maakt. Nu hoeven geen familieleden meer opgetrommeld te worden om je te brengen en halen vanaf het vliegveld.

Onder TUI Nederland vallen merken als Arke en Holland International. Onder de Sundio group vallen onder andere Sunweb en Jiba. De verwachting van Tinker is dat zij ongeveer 10 procent van de reizigers van deze reisbureaus mogen gaan vervoeren van en naar luchthavens, een totaal van 540.000 ritten. In 2016 verwacht de taxi-startup maar liefst 600.000 passagiers te vervoeren.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.