Algemeen31.01.2015

Tien prachtige beelden uit Winterwonderland!


Deze week is het weer tijd voor tien mooie Instagramposts van het net. Dit keer zijn het tien mooie foto’s die de winter in beeld brengen, van besneeuwde bomen tot een koud strand.

1. Besneeuwde boomtoppen

Sneeuw hoort bij de winter. In veel landen op heet noordelijk halfrond valt er weleens sneeuw in de winter. Hoe noordelijker hoe meer sneeuw. Deze mooie, grote bomen staan in Rusland. Ook hier kun je gaan wintersporten, al is deze bestemming nog niet aangeslagen onder de Nederlandse wintersporters.

2. Noorwegen

Noorwegen staat ook wel een beetje bekend om de kou. Het is een van de hoogst gelegen landen van Europa, dat het hier ontzettend koud is weten we wel. Deze bevroren waterval laat op een mooie manier zien hoe koud het hier nou precies is.

3. Sankt Anton

Ook de redactie van Travelvalley plaatst mooie plaattjes op Instagram. Deze foto is een paar dagen geleden vanuit het Oostenrijkse Sankt Anton de wereld ingestuurd via onze Instagram-pagina.

4. Bevroren waterval

Watervallen die bevriezen in de winter zijn altijd prachtig om te zien. Een hoop water die naar beneden lijkt te vallen, maar in feite staat het stil. Zet de foto op Instagram met een leuke filter eroverheen en je krijgt dit exemplaar.

5. Winter in Griekenland

Niet in alle landen ligt er sneeuw. In Griekenland bijvoorbeeld niet. Dat wil niet zeggen dat het daar geen winter is en de zon nog steeds schijnt. Het grauwe weer uit het land is mooi vast gelegd op deze post. Je zit duidelijk dat het er niet echt warm is en dat het echt winter is.

6. Mistig in Oostenrijk

Bij de winter hoort ook mist. Vaak heel gevaarlijk, maar het kan ook heel erg mooi zijn. Zoals bovenop deze Oostenrijkse berg. Je ziet bijna niet dat er naast de boom nog meer te zien is. De mist is zo dicht dat je het dal amper ziet.

7. Sneeuw in Lapland

Lapland is een van de noordelijkste gebieden van Europa. Je verwacht wel dat daar een flinke pak sneeuw ligt. Maar nu kun je eigenlijk zien hoeveel sneeuw er daadwerkelijk ziet. En dat is nogal wat! Je ziet de trap nog maar amper liggen in de sneeuw.

8. Utrecht

Ook in Nederland is het weleens koud. Deze Nederlandse Instagramster heeft de vrieskou in Nederland mooi vastgelegd. De foto is ook nog eens op een typisch Nederlandse plek vastgelegd, namelijk op de fiets.

9. Kerstboom in de sneeuw

Tekenen in de sneeuw is ook altijd leuk. Je kan allerlei leuke dingen creëren en zeker als het poedersneeuw, is kun je veel leuke dingen doen. Deze Instagrammer heeft een leuke, beetje late kerstboom gemaakt.

10. Let it snow!

Het is ook altijd leuk om te filmen als de sneeuw valt. Dit filmpje komt uit het Verenigd Koninkrijk, waar het dus heeft gesneeuwd. Dit is van die leuke sneeuw die goed blijft liggen. De zwart-wit filter maakt het nog idyllischer.

Avatar foto
Lilian Lauwerijssen

Lilian studeert Journalistiek in Tilburg. Verder is ze dol op reizen, fotografie, gadgets en chocoladekoekjes. Parijs is haar favoriete stad en ze droomt ervan om ooit in het buitenland te mogen werken. Ze blogt op DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley.