Algemeen12.08.2014

Tips voor bellen en internetten op vakantie


In de vakantieperiode wil je een zo laag mogelijke telefoonrekening, de vakantie is immers al duur genoeg. Met een sim only abonnement (zie hier) of een prepaid simkaart van Simyo kan je de maandelijkse telefoon kosten in Nederland laag houden. Buiten deze keuze zijn er een aantal tips om met je smartphone, tablet of laptop niet te veel kosten te maken over de grens, die willen we graag met je delen. Hoe blijf je toch bereikbaar maar lopen de kosten niet te hoog op?

Voorzorgsmaatregelen

Maak een belafspraak, op vakantie is het voordeliger je gebeld te worden, een sms versturen uit het buitenland is goedkoper dan bellen. Vraag daar bijvoorbeeld in of diegene contact met jou opzoekt.

Begin dit jaar hebben we een artikel geschreven over niet meer over je datalimiet. Veel smartphones-apps staan continu in verbinding met internet, dit kost verbruik en kan op een gegeven moment veel geld gaan kosten. Sluit daarom de apps elke keer af na gebruik.

Om helemaal zeker te zijn dat je geen internet gebruikt op vakantie kun je dataroaming uitschakelen als je de grens overgaat. Alle apps op je telefoon zijn hierdoor deels onbruikbaar, denk aan whats app, facebook en telegraaf.

Van deze apps kan je alleen gebruik maken als er WiFi aanwezig is. Wil je toch bellen of internetten wees dan goed op de hoogte van de kosten. Voor de tarieven in het buitenland krijg je vaak een sms zodra je een nieuw land binnengaat.

WiFi netwerken

Zodra je een WiFi verbinding hebt kun je onbeperkt internetten en bijvoorbeeld filmpjes kijken. Het merendeel van de hotels bieden WiFi aan hun bezoekers. Ook steeds meer campings hebben de mogelijkheid voor WiFi. Let wel op dat je op openbare netwerken zit, lees hier wat tips over veilig WiFi’en.

Bellen en internetten via buitenlandse providers

Om het bellen en internetten in het buitenland aantrekkelijker te maken is het sinds 1 juli mogelijk om zelf je provider in het buitenland te kiezen. Helaas bieden buitenlandse provider dit nog niet aan vakantiegangers aan. In de toekomst kan dit systeem uitkomst bieden zodra je regelmatig gebruikt wilt maken van internet. Zo kan je vooraf tegoed kopen of je krijgt na afloop een factuur naast je maandelijkse rekening met daarin het dataverbruik.

Er zijn dus een aantal tip die je kan gebruiken om niet een te hoge rekening te ontvangen en een leuke vakantie te beleven. Geniet van een fijne vakantie.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.