Algemeen17.08.2014

Top 10 meest vreemde plaatsnamen van Nederland


Er zijn overal op de wereld een hoop plaatsen met vreemde namen. Een van de dj’s van Radio 10, Koen van Huijgevoort, ging op zoek naar de meest vreemde plaatsnamen in ons eigen land, om een top 10 van Nederland te kunnen maken. De aanleiding voor deze actie was een klein Frans dorp met een bizarre naam – La Mort Aux Juifs, wat ‘dood aan de joden’ betekent. Het Franse dorp zit inmiddels aan een naamsverandering te denken. Luisteraars van Radio 10 mochten hun inzending voor meest vreemde plaatsnamen van Nederland indienen, waar dj Koen een top 10 van heeft gemaakt. Het lijstje heeft hij ‘het gekste gat van Nederland’ genoemd. Dit is de complete top 10, met een paar bekende maar vooral veel onbekende plaatsnamen. 

Het Gekste Gat 2014

1. Nummer Een (Zeeland)

2. Rectum (Overijssel)

3. Hongerige Wolf (Groningen)

4. Koekoek (Limburg)

5. Pikveld (Drenthe)

6. Roggel (Limburg)

7. De Hel (Friesland)

8. Trutjeshoek (Gelderland)

9. Zittend (Noord-Holland)

10. Fonteinsnol (Noord-Holland)

Top 10 meest bizarre plaatsnamen ter wereld!

Niet alleen in Nederland bestaan veel vreemde plaatsnamen, dat is op heel veel plaatsen ter wereld. Zo is het dorp Fucking in Oostenrijk misschien wel het dorp met de meest vreemde naam ter wereld. Of wat dacht je van Boring, Hell en Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Bekijk ook eens onze top 10 meest bizarre plaatsnamen ter wereld!

De winnaar van het gekste gat: Nummer Een in de gemeente Sluis in Zeeland
De winnaar van het gekste gat: Nummer Een in de gemeente Sluis in Zeeland

Photo credits: Fotolia. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Nederland

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

Voor het ultieme vakantiegevoel moet je op Terschelling zijn. Het is één grote speeltuin voor kinderen. En met een idyllisch duingebied, 80 kil0meter aan schitterende fietspaden en knusse dorpen is Terschelling wat mij betreft een van de leukste bestemming voor een vakantie in eigen land.

Algemeen19.07.2024

8x dit wil je doen op Terschelling met kinderen

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland. En absoluut een prachtige bestemming voor een weekendje weg, of een ontspannen langere vakantie. Van de witte zandstranden tot de vele schapen en schitterende natuur: op het unieke eiland vind je dit allemaal. En meer. Daarom geven we je 10 tips + bonustips! Texel wordt steeds bekender, zelfs Lonely Planet ontdekte ons 'eigen' Texel al. Ben je nog niet op dit eiland geweest? Overweeg het dan zeker als je op zoek bent naar een bestemming voor een weekendje weg in Nederland. T...

Ontspanning16.07.2024

10 dingen die je moet doen als je op Texel bent

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

In de prachtige Gooi-en Vechtstreek staat een landhuis dat is omgebouwd tot chique hotel: Flora Batava in Nieuwersluis. Van de kamers tot de ligging en het heerlijke eten in het restaurant: van een of meerdere nachtjes in dit hotel krijg je geen spijt!

Ontspanning27.06.2024

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

aan de Vecht in Nieuwersluis
Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Centraal in de Achterhoek vind je de stad Doetinchem. Wij gingen 24 uur op pad in Doetinchem en hebben de leukste dingen om te doen, te eten en te slapen voor je op een rijtje gezet.

Stedentrips19.06.2024

Wat te doen in Doetinchem en omgeving? Dit zijn de beste tips!

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

Breng je binnenkort een bezoek aan Rotterdam? Dat is sowieso een goed idee, want de stad bruist! Het is de perfecte plek om een dag of weekend naartoe te gaan. Naast de Euromast, Markthal en natuurlijk de rivier de Maas,...

Stedentrips13.06.2024

Lunch in Rotterdam: dit zijn de beste plekken!

30 hotspots door de hele stad
Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

Dit zijn de 30 allerleukste strandtenten van Nederland. We hebben er 10 per provincie voor je verzameld. Weet jij alvast waar je moet zijn zodra de zon zich weer laat zien!

Zomer04.06.2024

Dit zijn de 30 leukste strandtenten van Nederland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland