Algemeen11.05.2020

Vanaf 26 juni kun je met Corendon op een coronavrije vakantie


all inclusive naar Turkije

Het is bijzonder om te zien hoe ondernemers hun flexibiliteit tonen en meeveren binnen het beperkte kader dat er momenteel is. Zo ontstaan allerlei initiatieven door bedrijven die denken in oplossingen en niet in problemen. Een goed voorbeeld daarvan is Corendon, die voor komende zomer met coronavrije vakanties komt. Waar een wil is, is een weg. Het credo voor de zomer van 2020.

Hoe werkt een coronavrije vakantie?

Een coronavrije vakantie werkt als volgt. Vanaf 26 juni kun je op vakantie naar bepaalde bestemmingen.

  1. Op Schiphol vindt een test plaats om te zien of je het coronavirus hebt. Dat gebeurt op een testlocatie vlakbij Schiphol (bij het Corendon Village Hotel), vlak voor een vlucht.
  2. Corendon brengt je naar je vakantieadres waarbij je zo min mogelijk in contact komt met andere mensen. Zowel tijdens de vlucht als tijdens het inchecken en de transfer.
  3. Je verblijft in een all-inclusive hotel zonder speciale regels op gebied van afstand van andere gasten. Binnen het hotel is het ‘een normale vakantie’.
  4. De voorwaarde is wel dat je het hotel/resort niet mag verlaten.

Het testcentrum is al ingericht en medewerkers van Corendon worden getraind. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen. Als alles goed gaat kun je vanaf aanstaande woensdag 13 mei voor een dergelijke test reserveren.

Door deze manier van testen aan te bieden kun je een redelijk normale vakantie ervaren zonder mondkapjes en anderhalve meter afstand. Omdat de hele keten namelijk getest wordt, dus ook de chauffeur van de transfer, vliegtuigpersoneel etc. Voor een test moet je wel zelf betalen: 50 euro.

▸ Update 13 mei

Volgens het RIVM is de sneltest die Corendon wil gaan gebruiken niet betrouwbaar. Zij raden dan ook af om deze sneltest te doen. Volgens Corendon zelf is de test 93 procent betrouwbaar.

Voor welke bestemmingen geldt deze vakantie?

Een coronavrije vakantie kan natuurlijk alleen als Corendon de hele keten beheert en dat kan momenteel alleen voor all-inclusive vakanties naar Turkije. Daar heeft de touroperator namelijk eigen hotels en vliegt erheen met eigen toestellen.

Gestart wordt met Antalya in Turkije. Bestemmingen die eventueel zouden kunnen volgen zijn Ibiza, Curacao, Sardinië en Sicilië. Later kan mogelijk ook gereisd worden vanaf Brussel.

Let op: vakanties nog onder voorbehoud

De coronavrije vakanties zijn nog niet definitief. Als alles goed gaat, dan worden deze vakanties aangeboden vanaf 26 juni, maar mochten er twijfels zijn over de haalbaarheid van op deze manier vakantie vieren zonder gezondheidsrisico’s, dan wordt het alsnog uitgesteld. Veiligheid staat namelijk voorop. Meer informatie vind je hier.

Natuurlijk is dit nog steeds geen compleet normale manier van vakantie vieren, want vakantie staat gelijk aan vrijheid en dat heb je in zo’n resort niet. Maar voor mensen die toch het liefst op een zonnebed liggen en hun vakantie willen doorbrengen aan het zwembad, is dit wel een goede oplossing. Als het Corendon dus lukt om het hele proces coronaproof te krijgen.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Turkije

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
De beste tips voor de Turkse Rivièra: activiteiten én mooie stranden

Bij de Turkse Rivièra denk je misschien aan all-inclusive vakantie en heel vroeg je handdoek neerleggen op een bedje zodat je de hele dag verzekerd bent van het beste plekje. Wij laten je de andere kant zien, de mooiste...

Zomer17.04.2023

De beste tips voor de Turkse Rivièra: activiteiten én mooie stranden

Ontdek schiereiland Çesme in het westen van Turkije: 4 tips

Bij een vakantie naar Turkije denk je waarschijnlijk meteen aan zon, zee, strand en grote resorts. Niet gek, want het land staat bekend als ideale bestemming voor een strandvakantie. Wij reisden af naar een wat minder be...

Zomer23.06.2022

Ontdek schiereiland Çesme in het westen van Turkije: 4 tips

Hippe surfdorpen, mooie stadjes en watersporten
Ontdek Istanbul in één dag: de highlights

Stel je bent aan het reizen in de buurt van Turkije, je hebt weinig tijd, maar je wil wel lands legendarische stad Istanbul bezoeken. Geen nood, wij vertellen hoe je Istanbul leert kennen in één dag. Istanbul. Deze sta...

Stedentrips10.01.2021

Ontdek Istanbul in één dag: de highlights

Een droombaan in deze crisis: kattenknuffelaars in Istanbul

Istanbul en katten: de zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen stad ter wereld waar je zoveel katten ziet én waar ze er ook zo gek op zijn. En ze zijn met veel: naar schatting leven er in Istanbul ongeveer 1...

Algemeen23.04.2020

Een droombaan in deze crisis: kattenknuffelaars in Istanbul

Voor een vakantie naar Turkije heb je geen visum meer nodig

De visumplicht voor Nederlanders die op vakantie gaan naar Turkije komt te vervallen. Vanaf 2 maart 2020 is het niet langer nodig voor Nederlanders om een visum aan te vragen als zij een reis naar Turkije willen maken. D...

Algemeen20.02.2020

Voor een vakantie naar Turkije heb je geen visum meer nodig

vanaf 2 maart 2020
Ontdek Balat: de kleurrijkste wijk van Istanbul

Balat is zonder twijfel de meest kleurrijke wijk van Istanbul. Een verademing om doorheen te wandelen tijdens een stedentrip naar de leukste stad van Turkije. In Balat hangt de was gewoon op straat te drogen en hebben ge...

Stedentrips20.05.2019

Ontdek Balat: de kleurrijkste wijk van Istanbul