Algemeen06.11.2014

Vijf redenen om in de herfst op vakantie te gaan


De bladeren beginnen van de bomen te vallen, zonnestralen en regenbuien wisselen elkaar af en het avonddonker zet vroeger in. De herfst heeft vorige week officieel zijn intrede gedaan met de eerste hersfstorm van het jaar. Expedia heeft daarom vijf redenen onder elkaar gezet waarom deze periode bij uitstek geschikt is om op vakantie of een weekend weg te gaan.

Reden 1: minder drukte, meer rust

Uit het jaarlijkse ‘Life’s a Beach’-onderzoek onder strandvakantiegangers uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië bleek eerder dat veel vakantiegangers waarde hechten aan rust en daarom het liefst buiten het hoogseizoen om op vakantie gaan. Ze verkiezen lege boven volgepakte stranden, die – in sommige gevallen – het vakantiegevoel danig kunnen verstoren. De rustigere herfstperiode is daarmee uitermate geschikt voor een relaxte vakantie. Voor sommige vakantiegangers geldt dat deze fase tegelijkertijd de ideale aangelegenheid is om anderen de ogen uit te steken. Zo delen 18 procent van de wereldwijde en 14 procent van de Nederlandse vakantiegangers die naar het strand gaan hun vakantiekiekjes om thuisblijvers jaloers te maken. Foto’s van lege stranden op zonovergoten vakantieadressen in herfsttijd zijn bij uitstek geschikt hiervoor.

Reden 2: ontdek nieuwe keukens en wijnen

De herfst is het ideale moment om nieuwe keukens en wijnen of juist traditionele smaken te (her)ontdekken. Tijdens de herfst worden er over de hele wereld culinaire festivals, gemoedelijke dorpsfeesten en verrassende wijnreizen georganiseerd. Culinair- en wijntoerisme vormen een perfecte combinatie van cultuur en ontspanning. Keuzes zijn hierin vaak eindeloos, dankzij de vele specialiteiten die kenmerkend zijn voor de verschillende regio’s. Zodoende is de herfst hét moment om eropuit te trekken.

Reden 3: maak indruk op je (potentiële) partner

Een vakantie tijdens de herfst kan er ook voor zorgen dat je jezelf op de kaart zet bij je (potentiële) partner. Eerder onderzoek van Expedia liet namelijk zien dat reiservaringen veel indruk maken bij de eerste date. Ruim 40 procent van de Nederlanders onder de dertig vindt dat reizen iemand extra aantrekkelijk maakt tijdens zo’n eerste kennismaking. De drie belangrijkste karaktereigenschappen die door Nederlanders aan reizigers worden gekoppeld zijn: ‘avontuurlijk’ met 67 procent, ‘levensgenieters’ (57 procent) en de interesse die ze hebben in andere mensen en culturen (43 procent). Wil je indruk maken met je herfstbestemming, kies dan wel iets avontuurlijks. Een potentiële partner die alleen maar naar hele saaie bestemmingen reist kan een minder goede indruk achterlaten, zo bleek uit het onderzoek.

Reden 4: bespaar geld

Een andere reden voor een vakantie of weekend weg in herfsttijd is dat het reizigers veel geld kan besparen. Nederlanders gaan graag zorgenvrij op vakantie en willen lekker kunnen doen en laten wat ze willen. Nadenken over vakantie-uitgaven hoort daar niet bij, zo liet eerder onderzoek zien. De herfst biedt in dat geval een oplossing, doordat er vaak speciale vakantiedeals worden aangeboden en het vakantievierders meer tijd verschaft om te sparen voor hun trip. Tijdens je vakantie is de mobiele app van Expedia een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je je vakantiebudget niet overschrijdt.

Reden 5: laad je op voor de winter

Met de koude winter voor de deur, zijn de herfstmaanden de ideale aangelegenheid de batterijen op te laden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een strandvakantie in een zonnig oord, een weekendje weg naar een inspirerende stad of een bezoek aan een spa. Er even tussenuit gaan zorgt ervoor dat je straks als geen ander in staat bent de koude en donkere wintermaanden goedgemutst tegemoet te treden.

Foto credits: Fotolia.com.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.