Algemeen15.09.2014

Zo voorkom je heimwee op reis!


9 handige tips

Hoe mooi reizen ook is, soms kun je onderweg écht verlangen naar huis. Gewoon weer even lekker in je eigen bed liggen, onder je eigen douche staan en zelf eten klaarmaken in je eigen keuken. Je kunt ook heimwee hebben naar bepaalde personen die je een tijdje niet ziet. Hoe stom je die gedachte ook vindt als je weer eenmaal thuis bent, heimwee kan soms opspelen en daar kun je écht last van hebben. Jammer, want daardoor laat je misschien die ene mooie reis minder mooi lijken. Heimwee voorkomen is mogelijk met deze handige tips!

Begin een reisdagboek: pak op moeilijke momenten je reisdagboek erbij en schrijf de heimwee van je af. Schrijf eens op wat je nu precies mist van thuis. Door de schrijven over de plek die je zo mist, breng je deze een stuk dichterbij en zal het draaglijker worden dat je daar nu ver vandaan bent.

Reis naar een vertrouwde bestemming: heb je zoveel last van heimwee dat je niet ver van huis wilt gaan, ga dan op reis naar een plek die je al kent. Een plek waar jij je in ieder geval thuis voelt en waar je ontspannen kunt genieten van een fijne vakantie.

Koop een krant: het zal niet altijd mogelijk zijn, maar kijk eens of je een krant van thuis kunt vinden. Door het nieuws te lezen voel je je wat dichter bij huis en zal de heimwee vanzelf wat minder worden. 

Kook een maaltijd die je thuis ook maakt: koop alle ingrediënten om een typische maaltijd te maken die je thuis ook maakt.

Skypen met het thuisfront: zoek een internetverbinding en bel even met je ouders of vrienden. Als je ziet dat thuis niets veranderd is kun je veel beter genieten van die bijzondere plek waar jij nu bent.

Verwen jezelf: koop iets leuks voor jezelf of verwen jezelf met een fles hele dure wijn of champagne.

Ga hardlopen! Door een uurtje te hardlopen zul je zien dat alle vervelende gedachtes die je had als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een andere vorm van sport helpt natuurlijk net zo goed 🙂

Neem foto’s mee: als je weet dat je onderweg wellicht wat last van heimwee gaat krijgen, pak dan uit voorzorg wat foto’s in van vrienden, familie, huisdieren of plekken die je lief zijn. Op een moeilijk moment kijk je even naar deze foto’s zodat je er weer tegenaan kunt!

Praat erover: je hoeft je niet te schamen, praat er juist over met je reisgenoot/reisgenoten. Zij kunnen je ook helpen om je weer wat beter te laten voelen!

Heb jij nog meer tips, deel ze dan in de comments. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.