Zomer01.08.2013

Wat te doen deze zomer? Vier handige zomertips [Adv]


zomertips.jpg
zomertips.jpg

[Adv] De zomer is eindelijk echt in volle gang. Officieel is de zomer natuurlijk op 21 juni begonnen, maar voor de meesten begint de zomer pas echt als de vrije dagen aanbreken en die welverdiende vakantie begint. De zomervakantie is de leukste periode van het jaar. Weet je nog niet precies wat je deze vakantie gaat doen? Wij helpen je hier een handje met vier tips voor de zomer! 

Tip 1: Ga erop uit

Sommigen mensen hebben zowat de hele zomer vrij, anderen hebben slechts een paar weken vakantie. Hoe lang je ook precies vrij bent; ga er even tussenuit. Op vakantie gaan is iets bijzonders waar je vaak mooie herinneringen aan overhoudt.

Je kunt op veel manier ‘erop uit gaan’. Veel mensen gaan op vakantie naar het buitenland of in Nederland. Je houdt bijna altijd unieke herinneringen over aan een vakantie, herinneringen die je in je leven nooit meer kwijtraakt. Maar helaas kan niet iedereen zich een lange vakantie permitteren. Geen zorgen, want je kunt op veel meer manieren ‘erop uit gaan’:

Uitstapjes in de buurt
Er zijn meer dan genoeg leuke dingen te doen dichtbij uit, waarmee je ook unieke momenten kunt meemaken en een echt zomers gevoel van krijgt. Ga bijvoorbeeld een dagje naar het strand of het zwembad, of bezoek een pretpark of een onbekende stad.

Het buitenland ligt om de hoek
Wil je toch het idee hebben dat je in het buitenland op vakantie bent? België en Duitsland liggen voor de meeste mensen op slechts een paar uurtjes rijden en je kunt er bovendien ook makkelijk komen met het openbaar vervoer. Boek een nachtje in een hotelletje en je voelt je helemaal in de zomervibe.

Vrienden, familie of kennissen
Een andere manier om erop uit te gaan is door een paar daagjes te logeren bij vrienden, familie of kennissen. Je brengt dan tijd door in een andere omgeving en met mensen die je normaal gesproken niet iedere dag ziet. Bovendien heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in en om het huis.

Tip 2: Ontspan!

Bijna iedereen zal de zomer associëren met een positief gevoel. De één wordt gelukkig van vakantie en terrasjes, de ander van uitslapen of door eindelijk weer die goede vriend of vriendin op te zoeken. Het is belangrijk dat je ontspant in de zomer. Dit zorgt er namelijk voor dat je je gezonder voelt en je je weer helemaal kunt opladen voor de drukke periode na de zomer. Zorg dus dat je niet bezig bent met dingen die moeten, maar probeer juist zoveel mogelijk te genieten!

Tip 3: Shoppen

Er zijn veel redenen om in de zomer te gaan shoppen: je wilt je zomergarderobe bijwerken, je hebt vakantiespullen nodig, het is lekker weer of je bent in een onbekende stad met leuke winkels. Hier een paar handige tips voor het shoppen:

Shop-tip 1: Het klinkt misschien vreemd, maar ga in de zomer eens lekker shoppen voor de komende winter. Veel winkels hebben in de zomer uitverkoop om van het oude assortiment af te komen.

Shop-tip 2: Ga je op vakantie naar het buitenland? Ga daar dan eens lekker een dagje shoppen. Je vindt in het buitenland andere winkels, het is er vaak goedkoper en je hebt gelijk een leuke vakantiedag.

Shop-tip 3: Ga je deze zomer naar het strand? Zorg dan dat je smartphone goed is beschermd met een telefoonhoesje. Er zijn veel goedkope telefoonhoesjes verkrijgbaar, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je smartphone schade oploopt. Bovendien geeft een hoesje je telefoon ook nog eens een leuk uiterlijk.

Tip 4: Sporten

De zomer staat natuurlijk vooral in het teken van ontspanning en consumeren. De kilo’s vliegen er daardoor aan. Een barbecue hier, een ijsje daar. We willen natuurlijk allemaal optimaal genieten én tegelijkertijd een zo slank en sportief mogelijk lichaam. Het is dus belangrijk om ook in de vakantie voldoende te sporten. Behalve het verbranden van al die overtollige calorieën zijn er ook nog andere redenen om in de zomer te sporten:

In de zomer is het vaak lekker weer en dan is het prettig om lekker buiten te zijn. Sporten als hardlopen, nordic walking, mountainbiken of racefietsen zijn natuurlijk het leukst als het niet vriest of keihard regent, dus de zomer is hiervoor ideaal. Kijk ook eens naar de outdoor fitness mogelijkheden in jouw buurt. Zo kun je je favoriete oefeningen doen en op hetzelfde moment lekker bruin worden!

Sporten is bovendien niet alleen een gezonde bezigheid, maar ook een sociale activiteit. Heb je vrienden of bekenden die ook houden van sporten? Organiseer dan een leuke sportieve dag met z’n allen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om deze zomer niet stil te zitten. Benut je vrije dagen optimaal en doe de leukste dingen. Zo laad je je weer helemaal op en kun je er na de zomer weer helemaal tegenaan!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.