Zomer03.08.2013

Warm weer, meer strandbezoek en ook meer smartphones met waterschade


Screen Shot 2013-08-01 at 11.43.07 AM.png
Screen Shot 2013-08-01 at 11.43.07 AM.png

Zon, zee en strand zijn niet de beste vrienden van een smartphone. Een berichtje checken met natte vingers, of een sprong in het diepe met een smartphone nog in de zwembroek; het is gebeurd voor je er erg in hebt.

Maar er zijn veel mensen die niet weten wat ze op zo’n moment het beste kunnen doen, zo vertellen René Smit en Ferry Timmer van The Fixables. “Het warme weer zorgt voor extra waterpret en daarmee helaas ook voor veel waterschade aan smartphones. Wij krijgen deze dagen geregeld mensen bij ons met hun smartphone in een zak rijst of gemalen koffie. Het internet staat vol met dit soort tips, maar het zijn echt fabeltjes. Gelukkig is dit meestal onschuldige onwetendheid. Veel erger is het als mensen hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en zelf hun telefoon uit elkaar halen, aanzetten of opladen. Nooit doen!

Het 5-stappenplan bij waterschade ziet er als volgt uit:

1. Zet het toestel direct uit.

2. Verwijder indien mogelijk de batterij en laat het toestel drogen.

3. Zet het toestel niet aan en hang ‘m vooral niet aan de oplader. Dit kan kortsluiting veroorzaken in de elektronica.

4. Houd het toestel uit de buurt van rijst en gemalen koffie. Ze doen meer kwaad dan goed.

5. Laat het toestel zo snel mogelijk professioneel schoonmaken en drogen. Ook een toestel dat droog lijkt en normaal functioneert, kan door condensvorming en corrosievorming alsnog onherstelbare schade oplopen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.