Bereiding
Snij de ui, rode peper en knoflook zo fijn mogelijk, en bak die in een braadpan met een klein beetje olie. Daarna het gehakt erbij (wel op smaak brengen met peper en zout) en mooi bruin laten worden. Als het vlees bruin is kunnen de tomaten, tomatenpuree, sterke bouillon en de kruiden erbij. Goed doorroeren. Strooi dan één theelepeltje suiker erdoor, en laat dit zo’n 25 a 30 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Doe er daarna de bonen bij, en laat het nog een keer 15 minuten pruttelen. Hoe langer dit gerecht op staat, hoe lekkerder het wordt.
Je kunt deze Mexicaanse Chili con Carne natuurlijk ook maken met kidneybonen, maar ik vind Hollandse bruine bonen er veel lekkerder bij. Je kunt er ook nog rookworst in stukjes aan toegevoegen, en dat geeft eerlijk gezegd wel een bijzondere extra smaak (spekjes kunnen natuurlijk ook). Het lekkerste is om Chili con Carne uit een schaaltje te eten. Op de een of andere manier eet dat lekkerder dan vanaf een plat wordt. Wil je het gerecht nog wat extra spicy maken, dan kun je natuurlijk ook wat druppeltjes Tabasco toevoegen.