Tignes
In Chambéry, anderhalf uur verderop, leverde hij ooit
zijn Michelinster in om naar Tignes te vertrekken. Daar wilde hij weer ‘uround
du mountens’ zijn, zoals hijzelf zegt. Dat is het ware leven als je ouder
wordt: gewoon gaan naar waar je je pas echt gelukkig voelt. In het dorp Tignes
Val Claret, op 2000 meter hoogte, opende hij in hotel Les Suites du Nevada
restaurant La Table en Montagne. Zo omringde hij zich weer met de natuur van de
bergen. Deze omgeving werd ook de basis voor zijn menukaart: vers en lokaal,
dus etenswaar uit de bergen.
Bier en worst
Drie jaar geleden kreeg Bouvier de kans op de top van
Grande Motte in Tignes een nieuw restaurant te openen. En aangezien het
skipubliek culinair gezien ook hogerop klom, waagde hij de stap. Ook de
sporttoerist wil wel eens meer dan bier en worst. Tussen het skiën door moet er
kwalitatief getafeld kunnen worden, bijvoorbeeld met champagne, goede wijnen en
prachtig eten. Dat heeft Bouvier goed begrepen. Hij opende de berghut, waarin
hij ook een selfservice-restaurant maakte, een extra bar en een snack corner
voor de old-school skiërs. Zijn vrouw richtte met veel smaak het etablissement
in, alsof ze er ooit in heeft gewoond.