3. Vietnamese kookworkshop
De Vietnamese keuken is bijzonder, en het is super leuk om een keer zelf in de keuken aan de slag te gaan! Ik ging eerst met een locale gids de levendige markt in Hoi An op. Het is hier gigantisch druk en er wordt werkelijk van alles verkocht. Van bloemen tot specerijen en van levende dieren tot huishoudelijke artikelen. De markt is tevens een gedeelte overdekt en hier vind je voornamelijk de vis- en vleesafdeling. Het is hier behoorlijk warm en aan het eten wat er verkocht wordt zie je meteen dat de Vietnamezen vrijwel alles eten en niks weggooien.
De locale gids geeft uitleg bij de ingrediënten en laat je zien hoe je de lekkerste verse producten kunt herkennen. Een uurtje later tijdens de kookworkshop wordt er op een prettige manier uitgelegd hoe je met de ingrediënten die voor je staan een overheerlijke lunch kunt maken. Aan het einde van de workshop eet je natuurlijk je zelfgemaakte lunch. En na zo’n actieve ochtend trakteer ik me uiteraard (net zoals alle andere dagen) op een heerlijk koud Vietnamees biertje, cheers!
De recepten kreeg ik mee naar huis, zodat ik binnenkort het thuisfront ook ga laten proeven van de overheerlijke Vietnamese keuken!