Ontspanning11.02.2010

10 bestemmingen voor chocoladefreaks!


Ga je bij het horen van het woord chocolade al watertanden? Dan is dit iets voor jou! Een lijstje met bijzondere chocoladebestemmingen zoals winkels, festivals en spa treatments!

1. Zwisterland
Zwitserland, het mekka van de chocolade. Het land met de meeste chocoladefabrieken. De Zwitsers eten meer chocolade dan welk ander volkje ook. Bezoektips: Alprose Schoko’s fabriek en and museum in Lugano-Caslano. Of bezoek Bern, de geboorteplaats van Toblerone.

2. Brugge, België
Ook de Belgen zijn gek op chocolade. Een van de leukste chocoladesteden is toch wel Brugge. Een gezellige winkelstad, vol met chocoladewinkeltjes. Zoals Old Chocolate House en The Chocolate Line, waar je chocolade lipstick kan kopen! Ook het museum Choco Story is zeker de moeite waard!

3. Italië
Turijn noemt zichzelf de hoofdstad van de chocolade. Een traditionele Turijnse chocoladedrank is ‘bicerin’, een mix van koffie, chocola en melk. Proef het originele recept bij Café Al Bicerin (Piazza della Consolate, 5). Maar ook de rest van Italië is een en al chocolade. Zeg je chocola dan zeg je Eurochocolate: een grote, jaarlijkse ode aan de chocolade die plaatsvindt gedurende een hele week in oktober. Sinds 1992 komen mensen van over de hele wereld bij elkaar in Perugia om de chocola te eren. Alles op deze beurs staat in het teken van chocolade: tentoonstellingen, proeverijen, gastronomische weekenden, toneelvoorstellingen en zelfs beauty en wellness. Het evenement heeft een jaarlijks wisselend thema waarvoor een bijpassend, spectaculair kunstwerk van chocolade wordt gemaakt.

4. Parijs, Frankrijk
Parijs, nog een chocoladehoofdstad! Iedereen kent wel de beroemde macarons van patisserie chef Pierre Hermé. Le Salon du Chocolat, een rondtrekkende show over chocolade die begint in oktober in Parijs en reist dan naar London, New York, Moscouw, Tokio en Shanghai. En als je in Parijs bent, moet je natuurlijk ook een verse croissant au chocolat scoren, heerlijk!

5. Keulen, Duitsland
Het chocolademuseum in Keulen behandelt 3.000 jaar geschiedenis van chocola, van ‘godenspijs’ van de Azteken tot de moderne industriële variant. In het restaurant kun je kiezen uit maar liefst 14 verschillende chocoladedrankjes.

6. Argentinië
Je zou het niet zo direct verwachten, maar in Argentinië verkopen ze overheerlijke chocolade. Bariloche staat sowieso al bekend als het Zwitersland van Argentinie (voor de wintersport), maar ook de de kunst van het chocolade maken hebben ze van de Zwitsers afgekeken. In Bariloche vind je dan ook tientallen chocoladewinkeltjes, waar ze bonbons, repen, brokken in alles smaken en variaties verkopen.

7. Belize
Belize kan beschouwd worden als de geboorteplaats van cacao en chocolade. Cacao is al heel lang een belangrijk product voor de Maya bevolking. De Maya’s waren de eerste die het proces ontdekten om van cacao chocolade te maken. Het Toledo-district in het zuiden van Belize is de plaats waar de cacaoboomgaarden zich bevinden; hier groeien de peulen waar chocolade van wordt gemaakt. Jaarlijks in de maand mei is er een cacaofestival om te laten zien hoe belangrijk dit product voor deze regio is. Er worden diverse activiteiten georganiseerd; wijn- en chocolade proeverij, spelletjes voor de kinderen en vooral veel muziek.

8. Hawaii
Hawaiianen zijn vooral helemaal gek op macadamiannoten in chocolade, een lekker tussendoortje. Ze zijn dan ook op iedere hoek van de straat te verkrijgen. Ook op dit prachtige eiland wordt een chcoladefestival georganiseerd: het Kona Chocolate Festival.

9. Barcelona, Spanje
In het Musea de Xocolate in Barcelona beleef je de boeiende wereld van de chocolade. Je wordt ondergedompeld in de geschiedenis van de cacaobonen en krijgt een volledig beeld van de productie van bonbons en pralines. Tevens zijn er vele chocoladesculpturen, zoals de Arc de Triomf en natuurlijk de eigen Segrada Família te bewonderen.

10. Hershey, Pennsylvania (USA)
Hershey’s is een van de bekendste producenten van chocolade van de Verenigde Staten. Het hoofdkwartier ligt in Hershey, een klein dorpje dat door de geur van chocolade wordt gedomineerd. Het Hershey Hotel heeft zelfs een chocolade spa! Je kan er kiezen uit een chocolade bad, een chocolade scrub of een chocolade fondue wrap.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.