Vliegen06.02.2012

KLM start met Meet & Seat voor New York, San Francisco en São Paulo


Sinds eind vorige week is KLM gestart met Meet & Seat. Passagiers die vliegen met KLM kunnen een zitplaats kiezen op basis van profielen van onder andere Facebook en LinkedIn. Al eerder is deze nieuwe dienst aangekondigd, maar nu is het zover. Voorlopig is de dienst alleen nog maar beschikbaar voor vluchten naar (en van) New York, San Francisco en São Paulo.

Via Manage my Booking kan je je LinkedIn profiel of Facebook profiel koppelen, en daar een stoel uitkiezen. KLM zegt gegevens van de boeker na de vlucht direct te vernietigen. En dat blijft toch wel een issue, je geeft weer persoonlijke gegevens af aan een externe partij. Niet iedereen zal daarvoor openstaan. Maar goed, als je dus wilt voorkomen dat je in slecht gezelschap verkeert op een vlucht naar New York, dan moet je er toch aan geloven.

Social Media is voor KLM belangrijk. Dat blijkt wel uit het enorme team van mensen dat zij op Social Media gebied hebben ingezet. Op dit moment werken zo’n 40 mensen in de ‘Social Media Hub’ van KLM.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.