Vliegen17.10.2012

Wat is een glijvluchtlanding?


Schermafbeelding 2012-10-17 om 11.18.17.png
Schermafbeelding 2012-10-17 om 11.18.17.png

Afgelopen week was overal te lezen dat Eindhoven Airport glijvluchtlandingen gaat invoeren. Vliegmaatschappij Transavia gaat daar deze maand mee beginnen als test, op Eindhoven Airport. Vanaf april 2014 moeten alle passagierstoestellen én transporttoestellen van Defensie met de glijvluchtlanding landen. Maar wat is een glijvluchtlanding nu eigenlijk?!

Een glijvluchtlanding is een landingstechniek die is ontworpen met als doel om met minder motorvermogen het brandstofgebruik en geluidshinder te verminderen. Dit betekent dat vliegtuigen continu dalen tijdens de landing, in plaats van trapsgewijs. De daling wordt ook later ingezet dat bij de ‘normale landingen’. Voor omwonenden van een vliegveld betekent dit minder geluidoverlast.

Eindhoven Airport is niet de eerste luchthaven waar deze glijvluchtlandingstechniek wordt gebruikt. Schiphol doet dat ook al langer, maar niet op alle vluchten. 

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.