Vliegen25.10.2012

Cabin Size Luggage tool van Samsonite voor regels omtrent handbagage


Handbagage regels blijven lastig. Regels omtrent van de grootte van cabin size koffers verschillen vaak per luchtvaartmaatschappij en zijn daarom een bron van frustratie voor veel zakenreizigers en stedentrippers. Laatst publiceerden wij nog een handige infographic om je een beetje wegwijs te maken in de afmetingen per vliegmaatschappij.

Samsonite maakt reizen nu wat makkelijker met de introductie van de Cabin Size Luggage tool en de vernieuwde Travel Miles app, beschikbaar voor Android en iPhones. De geüpdatete Travel Miles app informeert je on the spot over bagagerestricties en voorkomt zo onnodige boetes.

Samsonite heeft de luchtvaartmaatschappijen onderverdeeld in vier kleurgroepen, gebaseerd op de meest recente bagageregels. Samsonite’s collectie cabin size koffers is vervolgens gelinkt aan deze vier groepen, waardoor je per luchtvaartmaatschappij makkelijk de juiste koffer kunt kiezen.

Zo weet je bijvoorbeeld dat je als frequent KLM flyer het beste kunt kiezen voor koffers uit de groene groep met een maximale afmeting van 35x56x23cm, zoals de populaire soft-side B-Lite™ Fresh Upright 50/18.

Vlieg je echter vaak met British Airways of EasyJet dan kun je beter koffers kiezen uit de blauwe groep met een maximale afmeting van 45x56x25cm, zoals de award winning Cosmolite™ Spinner 55/20.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.